x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Lucian Ban

Omul zilei - Lucian Ban

de Sebastian S. Eduard    |    05 Noi 2013   •   00:00
Omul zilei - Lucian Ban
Sursa foto: Valentina Sarosi/Mediafaxfoto
Pianist
Pianistul român Lucian Ban va fi invitatul special al celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional de jazz-piano, care se desfăşoară în perioada 2-16 noiembrie, la Praga, informează Institutul Cultural Român (ICR).
La eveniment vor participa şi muzicieni din Austria, Cehia, Germania, Israel, Polonia, Slovacia şi Statele Unite ale Americii.
În cadrul festivalului, Lucian Ban va concerta pe 16 noiembrie, de la ora 19:00, în Church of Saint Lawrence din Praga.
Alături de pianistul Lucian Ban se va afla cvartetul Elevation, care reuneşte personalităţi ale jazzului contemporan ­ Abraham Burton, Brad Jones şi Nasheet Waits. Cei patru interpreţi creează o muzică ce reinventează idiomul, un flux sonor ce coboară din marea tradiţie a jazzului, dar se îndreaptă creativ şi spre viitor. Ei reprezintă “noul jazz” în forma sa cea mai spectaculoasă, precizează ICR.
Lucian Ban, născut în 1969, la Cluj-Napoca, este pianist, compozitor şi interpret de jazz.
Din anul 1999, Lucian Ban trăieşte în New York. El a fost nominalizat de două ori (în 2005 şi 2006) la prestigiosul premiu Best European Jazz Musician. Este considerat a fi parte din generaţia de interpreţi şi compozitori aflată în prim-planul jazzului modern contemporan la New York.
Participarea sa la Festivalul de la Praga ne onorează, iar Jurnalul Naţional îl declară pe Lucian Ban “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: Lucian Ban