x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Lucian Georgescu

Omul zilei: Lucian Georgescu

03 Aug 2011   •   21:00
Omul zilei: Lucian Georgescu

Regizor, scenarist
Filmul "Tatal fantoma", in regia lui Lucian Georgescu, a fost selectionat in sectiunea competitiva destinata filmelor de debut a celei de-a 35-a editii a Festivalului de Film de la Montreal (18-28 august 2011), singurul eveniment competitiv de clasa A din America de Nord.

Road-movie initiatic, "Tatal fantoma" are un punct de plecare in nuvela "Almost Oriental" a scriitorului si scenaristului american Barry Gifford ("Wild at Heart", "Lost Highway", "Perdita Durango") care, de altfel, are si o aparitie cameo in film. Comedie dulce-amara, filmul spune o dubla poveste de dragoste: pe de o parte cea dintre profesorul american Robert Traum (Marcel Iures, intr-un rol deopotriva impresionant si inedit), reintors in tara natala a tatalui si unchiului sau – unul celebru romancier, celalalt gangster din Chicago – si Tania (Mihaela Sirbu, a carei prestatie a fost apreciata de Variety drept un "debut formidabil") si, pe de alta parte, dragostea pentru cinematograful de alta data, nomad, popular, naiv si generos.

Pentru performanta de a fi nominalizat, la debut, la unul dintre cele mai importante festivaluri de film, Jurnalul National il declara pe Lucian Georgescu "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: lucian georgescu