x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Lucian-Silvan Pahonţu

Omul zilei: Lucian-Silvan Pahonţu

07 Mai 2010   •   00:00
Omul zilei: Lucian-Silvan Pahonţu
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Profesionalismul de care Serviciul de Protecţie şi Pază a dat dovadă în misiunile externe a fost apreciat de înalţi oficiali ai ONU şi NATO. SPP a inaugurat în acest an Centrul de Excelenţă pentru Protecţie şi Securitate (CEPS), o dovadă a recunoaşterii profesionalismului cu care militarii români îşi îndeplinesc atribuţiile, ca parteneri ai ONU şi NATO.

Misiunea CEPS constă în desfăşurarea unor programe de pregătire a personalului de protecţie şi de securitate al ONU. Prezent în România la începutul acestui an, Excelenţa Sa Ambasadorul Kai Age Eide, Reprezentant Special al Secretarului General al ONU pentru Afganistan, şi şef al Misiunii de Asistenţă a ONU în Afganistan a mulţumit personal din partea ONU pentru modul exemplar în care militarii români asigură protecţia înalţilor demnitari ai ONU, pentru profesionalismul arătat în situaţii-limită cu care s-au confruntat de când se află în teatrele de operaţii din Sudan şi Afganistan.

În aceste zile, Serviciul de Protecţie şi Pază aniversează 20 de ani de la înfiinţare. Pentru succesele pe care SPP le-a avut în cei cinci ani de când Lucian-Silvan Pahonţu conduce instituţia, Jurnalul Naţional îl declară "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar