x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Matei Bucur Mihăescu

Omul zilei: Matei Bucur Mihăescu

12 Apr 2011   •   19:26
Omul zilei: Matei Bucur Mihăescu

160867-matei-bucur-mihaescu.jpgTeatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” va găzdui o serie de concerte susţinute de tânărul muzician Matei Bucur Mihăescu şi orchestra CAMMERATA, pe care el însuşi a fondat-o în 2008. Concertele se vor desfăşura în cadrul partene­riatului iniţiat în luna aprilie între Teatrul Naţional de Operetă şi Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi vor avea loc în foaierul TNO, în cadrul Stagiunii CAMMERATA.

În cadrul acestui proiect, Matei Bucur Mihăescu va susţine trei concerte, în datele de 14 aprilie, 20 mai şi 9 iunie. Primul concert din această serie va începe mâine, la ora 19:00, iar invita­tul special al evenimentului este muzicologul Vasile Donose, care îl va prezenta pe tânărul muzician. Matei Bucur Mihăescu, în vârstă de 16 ani, a compus peste 80 de lucrări de muzică clasică, a înregistrat trei CD-uri în interpretare proprie, iar talentul său a impresionat muzicieni de renume internaţional. În această serie de concerte, Matei Bucur Mihăescu evoluează în triplă ipostază de pianist, compozitor şi dirijor. Pentru talentul şi activitatea sa de excepţie, Matei Bucur Mihăescu este sprijinit de Fundaţia Dan Voiculescu, în calitate de membru al Clubului de Excelenţă al fundaţiei.

Pentru seriozitatea cu care se aplecă asupra muzicii clasice la o vârstă atât de fragedă, Jurnalul Naţional îl declară pe Matei Bucur Mihăescu „Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: calendar omul zilei