x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Mihai Măniuţiu

Omul zilei: Mihai Măniuţiu

26 Aug 2010   •   00:00
Omul zilei: Mihai Măniuţiu
Sursa foto: Arhiva personală/

Oricine vede spectacolul Naţionalului sibian "Electra", montat de Mihai Măniuţiu pe texte de Sofocle şi Euripide, rămâne fascinat. Este o creaţie care prinde foarte bine şi la publicul străin, dovadă fiind numărul mare de reprezentaţii jucate în străinătate, după premiera din 2005, cu prilejul unor turnee sau festivaluri.

În această vară, spectacolul a fost invitat de Teatrul Cameri din Tel Aviv, pentru a bucura publicul israelian. Vor avea loc două reprezentaţii, în zilele de 29 şi 30 august, cu subtitrare în ebraică. "Electra" a fost "descoperită" de directorul Departamentului pentru Relaţii Internaţionale al Teatrului Cameri, Ifat Tubi, în Cipru, cu doi ani în urmă. L-a invitat pentru că publicul din Israel apreciază spectacolele bune din România. Dovadă e şi faptul că biletele s-au vândut foarte bine, într-un timp relativ scurt.

Rolurile principale sunt interpretate de Mariana Mihu, Marian Râlea şi Ioana Crăciunescu. Un alt personaj care dă forţă spectacolului este grupul maramureşean Iza. Ca în orice creaţie antică, există şi "cor", format din actori. Pentru că spectacolul său continuă să impresioneze şi să fie invitat în lume, Jurnalul Naţional îl declară pe Mihai Măniuţiu "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar