x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Mirela Oprişor

Omul zilei: Mirela Oprişor

02 Aug 2010   •   00:00
Omul zilei: Mirela Oprişor

Actriţă



Mirela Oprişor, din filmul "Marţi, după Crăciun", a obţinut premiul pentru cea mai bună actriţă la Festiva­lul de Film de la Sarajevo.
 În filmul regizat de Radu Muntean, Mirela Oprişor (37 de ani) joacă rolul Adrianei Hanganu, soţia înşelată. Pelicula, selectată în competiţia de lungmetraj a Festivalului de la Sarajevo, spune povestea lui Paul Hanganu (interpretat de Mimi Brănescu, soţul Mirelei în viaţa reală), care este căsătorit cu Adriana de zece ani. Au o fetiţă de 8 ani, Mara. De şase luni, Paul are o relaţie extraconjugală cu Raluca (Maria Popistaşu), medic stomatolog în vârstă de 27 de ani. Bărbatul, care se chinuieşte să găsească timp pentru Raluca, familie şi cumpărături, hotărăşte să-şi ducă fiica la dentist încă o dată înainte de Crăciun. O schimbare neaşteptată în programul Adrianei le aduce pe cele două femei în aceeaşi încăpere pentru prima oară. Întâlnirea îl obligă pe Paul să ia o decizie dificilă.
Premiul obţinut de Mirela Oprişor este în valoare de 2.500 euro. Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Europa Centrală şi de Est.
Pentru premiul obţinut la Festivalul de la Sarajevo, Jurnalul Naţional o declară pe Mirela Oprişor "Omul Zilei".

×
Subiecte în articol: calendar