x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Radu Muntean

Omul zilei: Radu Muntean

18 Apr 2011   •   17:52
Omul zilei: Radu Muntean
Sursa foto: Dragoş Savu/Jurnalul Naţional
Regizor
Filmul "Marţi, după Crăciun", în regia lui Radu Muntean, a obţinut premiul pentru cel mai bun lungmetraj de ficţiune la Festivalul de Film de la Sarasota (SUA).

Festivalul a inclus proiecţia a peste 180 de lungmetraje, documentare şi scurtmetraje, iar în prezent evenimentul prezintă circa 200 de filme pentru un public de aproximativ 45.000 de persoane.

Cel mai recent film al lui Radu Muntean, "Marţi, după Crăciun", spune povestea lui Paul Hanganu (Mimi Brănescu), căsătorit cu Adriana (Mirela Oprişor). Au împreună o fetiţă, o maşină, un apartament şi aparent o relaţie fericită. De şase luni, Paul are o relaţie extraconjugală cu Raluca (Maria Popistaşu), medic stomatolog. O schimbare neaşteptată în programul Adrianei le aduce pe cele două femei în aceeaşi încăpere, o întâlnire care îl obligă pe Paul să ia o decizie dificilă.

Din distribuţia filmului mai fac parte Dragoş Bucur, Adrian Văncică, Victor Rebengiuc şi Silvia Năstase. "Marţi, după Crăciun" a fost selectat la Festivalul de Film de la Cannes de anul trecut, în competiţia Un Certain Regard. Printre premiile obţinute de echipa filmului se numără distincţia pentru interpretare acordată Mirelei Oprişor la Festivalul de Film de la Sarajevo din 2010.

Cu prilejul reuşitei din America, Jurnalul Naţional îl declară pe Radu Muntean "Omul zilei".

×