x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Răzvan Suma

Omul zilei: Răzvan Suma

11 Mai 2010   •   00:00
Omul zilei: Răzvan Suma

Violoncelist



Răzvan Suma va interpreta mâine, de la ora 19:00, la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, concertul pentru violoncel şi orchestră în re major de Haydn, sub ba­ghe­ta dirijorului Tiberiu Soare.

În deschiderea programu­lui, în primă audiţie, va fi interpretată lucrarea Salbe, mono­­drama pentru soprană şi orchestră de cameră de Felicia Donceanu, cu participarea sopranei Iulia Maria Dan, iar în cea de-a doua parte a serii, Simfonia în re ma­jor de Cherubini.

"Violoncelistul Răzvan Suma a fascinat publicul prin talentul, sensibilitatea şi inteligenţa sa", astfel caracteriza renumita publicaţie germană Das Orchester prestanţa tânărului violoncelist român.

În anul 2000 obţine diploma de licenţă a Academiei de Muzică din Bu­cureşti, la clasa maestrului Marin Cazacu, iar în 2002 stu­diază în cadrul programului "Artist Diploma" la Longy School of Music - Cambridge, SUA. În 2004 ia naştere "Ro­manian Piano Trio", unde îl regăsim pe Răzvan Suma ală­turi de doi dintre cei mai apreciaţi muzicieni din Ro­mânia, Horia Mihail şi Alexandru Tomescu.

Pentru concertul oferit, Jurnalul Naţional îl declară pe Răzvan Suma "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar