x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Roxana Theodorescu.

Omul zilei: Roxana Theodorescu.

17 Mai 2011   •   21:00
Omul zilei: Roxana  Theodorescu.

Ambasadorul Frantei in Romania, domnul Henri Paul, i-a conferit Roxanei Theodorescu, directorul general al Muzeului National de Arta al Romaniei, gradul de Ofiter in Ordinul National al Legiunii de Onoare, in cadrul unei ceremonii care a avut loc ieri la resedinta Ambasadei Frantei din Bucuresti. Este cea mai inalta distinctie civila si militara franceza, care a fost instituita in 1802 de Napoleon Bonaparte.

In anul 2006, directorul general al MNAR a fost, de asemenea, decorat cu Ordinul Coroanei in grad de ofiter de Majestatea Sa, Regele Albert al II-lea al Belgiei, pentru ca in 2005 sa primeasca insemnele de Ofiter al Artelor si Literelor din partea ambasadorului Frantei la Bucuresti la acel moment, Herve Bolot. Insemnele au fost conferite cu ocazia succesului inregistrat de expozitia 'Umbre si lumini. Patru secole de pictura franceza', ce a fost vizitata de peste 60.000 de oameni, un record pentru muzeu si un eve­niment care a contribuit la promovarea operelor artistice franceze in Romania. Expozitia a cuprins 77 de lucrari ale unor artisti re­numiti precum Picasso, Cezanne si Matisse.

Cu pri­lejul acordarii de catre ambasadorul Frantei in Romania a gra­dului de Ofiter in Ordinul National al Legiunii de Onoare, Jurnalul National o declara pe Roxana Theodorescu 'Omul zilei'.

×
Subiecte în articol: calendar omul zilei