x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Silviu Purcărete

Omul zilei: Silviu Purcărete

19 Iul 2010   •   00:00
Omul zilei: Silviu Purcărete
Sursa foto: /Agerpres

Cunoscutul regizor de teatru Silviu Purcărete debutează în cinematografie cu o comedie neagră "Undeva la Palilula", selecţionată în programul CineLink Work in Progress al festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, care va avea loc între 23 şi 31 iulie.
Secţiunea are două premii, Post republic Award şi RestArt Award, constând în servicii de postproducţie în valoare de 80.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

"Undeva la Palilula", produs de Libra Film, este debutul în calitate de regizor de film al lui Silviu Purcărete. Filmările au început în octombrie 2009, la Bucureşti, între­gul decor fiind improvizat într-o hală industrială dezafectată a uzinelor Republica, scenografii recreând acolo atmosfera unui spital de provincie din anii '60.

Protagonistul este Serafim, proaspăt absolvent al Şcolii de Medicină, care primeşte repartiţie la spitalul din Palilula ş un sanatoriu-lazaret. Palilula e un orăşel fantomă, pierdut în mijlocul câmpiei valahe, cu o populaţie izolată pentru eternitate în beţie, petreceri şi orgii.
Din distribuţie fac parte Dimeny Aron, Marcel Iureş, Marius Manole, Răzvan Vasilescu.

Pentru debutul în cinematografie, Jurnalul Naţional îl declară pe regizorul de teatru Silviu Purcărete "Omul Zilei".

×
Subiecte în articol: calendar