x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Sorin Marin

Omul zilei: Sorin Marin

10 Aug 2010   •   00:00
Omul zilei: Sorin Marin

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent "Anonimul" a luat startul ieri la Sfântu-Gheorghe. Filme din întreaga lume concurează la trei secţiuni competiţionale: Lungmetraj, Scurtmetraj de ficţiune şi Scurtmetraj de animaţie. Printre peliculele selecţionate se numără "Caravana cinematografică", regia Titus Muntean, "Zero", regia Pawel Borowski, Polonia, "Reîncarnarea lui Trotsky", regia Jacob Tierney, Canada, "Muzica în sânge", regia Alexandru Mavrodineanu; "Derby", regia Paul Negoescu; "Eu şi sora mea", regia Ozana Nicolau etc.

Anul trecut, festivalul din Delta Dunării rămăsese fără sponsori din cauza crizei financiare. Indiferent de situaţie, evenimentul organizat de Fundaţia Anonimul, înfiinţată de Sorin Marin, a mers înainte, bazându-se pe surse private de finanţare. Green Village, satul filmului, îi aşteaptă şi anul acesta pe cinefili, cu promisiunea unor zile de neuitat. Bineînţeles, premiile se vor acorda pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la festival.

Pentru că interesul său faţă de proiectele cultural-educaţionale nu a fost diminuat de realităţile economice, Jurnalul Naţional îl declară pe Sorin Marin "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar