x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei, Ştefan Cazacu

Omul zilei, Ştefan Cazacu

09 Feb 2015   •   00:41
Omul zilei, Ştefan Cazacu

violoncelist Violoncelistul Ştefan Cazacu este student în anul III la Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, clasa prof. Rienhard Latzco . Devenirea sa, s-a construit în timp, cu paşi siguri, treptat şi solid. Din 2004 până în prezent tânărul muzician a fost laureat cu premiul I la toate Olimpiadele naţionale de muzică din România, confirmări şi recunoaşteri la care a adăugat, apoi, în 2008, Premiul I la Concursul Internaţional de la Liezen – Austria şi Premiul II la Concursul Internaţional Antonio Janigro (Croatia).

Violoncelistul Ştefan Cazacu este pentru a doua oară titularul unui recital în Stagiunea de marţi seara. De astă dată, el va evolua pe scena din Sala mică a Ateneului Român alături de alţi doi tineri muzicieni, pianistul Daniel Dascălu, din anul 2014 student şi el la Universität für Musik und darstellende Kunst, Viena, clasa de pian a prof. Martin Hughes şi violonistul Caius Daniel Piticaş Moldovan astăzi şi el student la aceeaşi prestigioasă universitate din capitala austriaca, la clasa prof. Jan Pospíchal.

În program:  Serghei Prokofiev - Sonata în do major pentru violoncel şi pian, op. 119; Olivier Messiaen - Louange à l'Éternité de Jésus, pentru violoncel şi pian; Dmitri Şostakovici - Trio nr. 2, în mi minor, op. 67.

Jurnalul Naţional îl felicită pe Ştefan Cazacu pentru performanţă şi îl declară Omul Zilei. (S.S.E.)


×