x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei ­- Ştefan Mitroi

Omul zilei ­- Ştefan Mitroi

03 Iul 2013   •   00:30
Omul zilei ­- Ştefan Mitroi
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images
scriitor, jurnalist
În 2011, Ştefan Mitroi primea la Madrid Premiul Niram-Art pentru romanul “Biblia para hormigas”, o carte halucinantă despre călătoria pe lumea cealaltă a marelui scriitor portughz Jose Saramago. Editura Rao a publicat recent versiunea românească a acestui roman, care va fi lansat miercuri, 3 iulie, ora 16, la Librăria Sadoveanu din Bucureşti. “Biblia pentru furnici”, în care lumea de aici se amestecă în permanenţă cu lumea de dincolo, este una dintre cele mai frumoase şi mai vii cărţi care s-au scris despre moarte, o carte în care oamenii stau de vorbă cu îngerii şi chiar cu Dumnezeu, căruia-I pun nu puţine întrebări incomode. Sunt prezente în paginile ei personaje semnificative din viaţa şi opera lui Saramago.
Vor lua cuvântul la evenimentul anunţat: Dan Caragea, Nicolae Iliescu, directorul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, Ciprian Chirvasiu, Virginia Vedinaş, Corneliu Ostahie şi Ovidiu Enculescu, directorul Editurii Rao.
Pentru această nouă reuşită literară, Jurnalul Naţional îl declară pe Ştefan Mitroi, care este şi editorialist în paginile şi pe site-ul cotidianului nostru, “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: Stefan Mitroi