x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Ştefan Pop

Omul zilei: Ştefan Pop

04 Mai 2010   •   00:00
Omul zilei: Ştefan Pop
Sursa foto: Valentina Sarosi/Mediafax

Tenor



Tenorul Ştefan Pop a câştigat duminică seară, pe scena Scalei din Milano, premiul I la voci masculine în cadrul concursului Operalia - Domingo 2010.

Concursul înfiinţat şi condus de celebrul tenor spa­niol Placido Domingo reprezintă o adevărată rampă de lansare pentru o carieră în lumea operei, cu atât mai mult cu cât din juriu fac parte directori de teatre lirice din întreaga lume, printre care Me­tropolitan - New York, Covent Garden - Londra,  Staatsoper - Viena, sau Lieco - Barcelona.

În urmă cu o săptămână, Ştefan Pop a mai câştigat un premiu important: locul I la cea de-a VI-a ediţie a Concursului de canto de la Seul, fiind singurul străin laureat, pe celelalte locuri situându-se numai coreeni.

Tenorul român, în vârstă de 24 de ani, a absolvit Academia de Muzică din Cluj şi şi-a făcut debutul internaţional la Opera din Roma în rolul lui "Alfredo" din "La Traviata". Tenorul român a declarat că şi-a dorit dintotdeauna să cânte la Scala din Milano, iar faptul că a şi câştigat acest concurs întrece cele mai frumoase visuri.

Pentru că este primul român care cucereşte locul I la această importantă competiţie, Jurnalul Naţional îl declară pe Ştefan Pop "Omul zilei".

×
Subiecte în articol: calendar