x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Tamara Buciuceanu-Botez

Omul zilei: Tamara Buciuceanu-Botez

02 Mar 2011   •   20:11
Omul zilei: Tamara Buciuceanu-Botez
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional
154481-bi-tamara-buciuceanu-botez-7a0w0693.jpgCunoscuta actriţă Tamara Buciuceanu-Botez va primi în cadrul Galei Uniunii Teatrale din România, care va avea loc pe 18 aprilie, în Bucureşti, Premiul de Excelenţă, acordat de Senatul acestei uniuni de creatori.

În anul 2004, actriţa a fost răsplătită de UNITER şi cu Premiul pentru întreaga activitate. Născută la Teghina, în Republica Moldova, "doamna comediei româneşti" a început studiile de actorie la Institutul de Teatru "Vasile Alecsandri" din Iaşi, pentru ca în cele din urmă să absolve cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografia din Bucureşti la clasa profesorului Ion Baltăţeanu.

Printre rolurile importante pe care le-a făcut în teatru le amintim pe cele din piese ca "Scaunele", "Coana Chiriţa", "Romeo şi Julieta la început de noiembrie", "Aşteptând la arlechin", dar şi "Mamouret", spectacol care se joacă în prezent la "Bulandra". Este iubită în egală măsură pentru apariţiile savuroase în programele de divertisment ale Televiziunii Române, dar şi graţie talentului cu care a dat viaţă personajelor din filme ca "Titanic Vals", "Chiriţa în provincie", "Liceenii", "Primăvara Bobocilor", "Cuibul de viespi" etc.

Pentru recunoaşterea adusă prin acordarea acestui Premiu de Excelenţă, Jurnalul Naţional o declară pe doamna Tamara Buciuceanu-Botez "Omul zilei".

×