x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Răzbunarea unei logodnice

Răzbunarea unei logodnice

18 Dec 2011   •   21:00

Neputandu-se razbuna pe "dansul", incearca sa otraveasca pe fratele lui
O razbunare, care iese din banali­tatea gesturilor de acest fel, a fost savarsita aseara de o logodnica parasita. Neputand sa se razbune asupra fostului ei logodnic, dansa a incercat sa otraveasca pe un fratior al lui, un baiat nevinovat, in varsta de zece ani.
Iata cum s-au desfasurat lucrurile:

D.A.H., un tanar domiciliat in strada Cantemir No. 56 din capitala, era logodit, acum ceva vreme, cu domnisoara F.G., domiciliata in bulevardul Maria. Din motive care nu ne importa, logodna celor doi tineri a fost desfacuta. Domnisoara F.G. a jurat razbunare fostului ei logodnic si a amenintat ca-l va ucide. Aseara, domnisoara F.G. s-a postat in strada Bradului, asteptand intoarcerea spre casa a tanarului A.H. La un moment dat, cand se plictisise sa astepte si cand credea ca fostul ei logodnic nu va mai veni acasa, domnisoara F.G. zari pe un frate a lui A.H., un copilas cam de vreo 10 ani. Ea inta in vorba cu dansul si, incetul cu incetul, din vorba in vorba, ii oferi sa bea dintr-o sticla pe care o avea in mana.

Copilul refuza.
Atunci domnisoara F.G. varsa pe obrazul nefericitului copilas lichidul care se afla in sticla si provoca bietului baiat grave arsuri pe fata. Copilul incepu sa tipe si domnisoara F.G. reusi sa fuga.
Peste vreo doua ore, atentatoarea a fost gasita de catre subcomisarul Ovidiu Petrescu, de la circumscriptia 23, care a arestat-o si a inceput cercetarile.

● Din "Dimineata", 16 decembrie 1911; text selectat de Magda Cristina Ursache

×
Subiecte în articol: calendar