x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Sfaturi: Cronica medicală

Sfaturi: Cronica medicală

de Jurnalul National    |    04 Noi 2007   •   00:00

Nu toţi oamenii sunt inzestraţi cu aceiaşi cantitate de forţă nervoasă. Aceiaşi muncă pe unii deabia dacă-i oboseşte, pe cănd pe alţii ii epuizează in cel mai deplin inţeles al cuvăntului.

Nu toţi oamenii sunt inzestraţi cu aceiaşi cantitate de forţă nervoasă. Aceiaşi muncă pe unii deabia dacă-i oboseşte, pe cănd pe alţii ii epuizează in cel mai deplin inţeles al cuvăntului. Se inţelege dela sine că aceştia din urmă simt nevoia sporirii forţelor lor nervoase. Dar cum? Este o chestiune extrem de delicată, căci de rezolvarea ei depinde in bună măsură problema alcoolizmului. Să nu uităm intr’adevăr că foarte mulţi indivizi - cel puţin la inceputul patimei lor - se simt impinşi către consumarea alcoolului de senzaţia, deprimantă, a sleirii forţelor lor nervoase. Alcoolul ii excită şi le produce o senzaţie de euoforie. Urmările le cunoaştem.

Prohibiţia alcoolului nu este o soluţie. Experienţa americană a dovedit-o. Soluţia ne-o recomandă insă tot americanii. Nu este ceva nou, insă este ceva practic şi inofensiv. Să generalizăm consumul Kolei. In toate restaurantele, barurile şi chiar la automatele de pe străzi, se vinde in America aşa zisul "Kola and Coca". Este o băutură nealcoolică, conţinănd Kola. Ce este această faimoasă Kola? Este un fel de nucă originară din Africa unde efectele ei sunt cunoscute din timpuri imemoriale. Favoarea de care se bucură acolo este atăt de mare că serveşte drept mijloc de schimb, drept monedă.

(...) Efectele sunt asemănătoare cu acelea ale altor produse naturale conţinănd cafeină. Graţie Kolei senzaţia de foame nu se manifestează cu puterea ei obişnuită.

×
Subiecte în articol: calendarul vremurilor