x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Un caz misterios

Un caz misterios

26 Dec 2011   •   21:00

Un functionar, ranit in ajun de un apas, e gasit aseara, taiat de un tren in Gara de Nord.

D. Cornel Demetrescu, functio­nar la R.M.S., domiciliat in calea Dudesti No. 124, trecand duminica pe strada Halelor, a fost atacat de un derbedeu, care l-a ranit grav printr-o lovitura data in gat. Banditul a reusit sa dispara inainte de sosirea politistilor, atrasi de tipetele victimei. D. Demetrescu a fost urcat repede intr-o birja si dus la sediul Salvarii, de unde, dupa ce a fost pansat, a fost transportat cu ambulanta la Spitalul Brancovenesc.

Din cauza marii pier­de­ri de sange, victima nu a putut fi in­terogata in primul moment spre a da amanunte asupra semnalmentelor derbedeului. Dar iata ca afacerea se complica, luand un caracter sen­za­tio­nal. Aseara, pe la 7 si jumatate, in Gara de Nord, in fata magaziei de mare viteza, s-a gasit cadavrul unui om ca de 35-40 de ani, trantit de-a curmezisul sinelor si taiat in doua. Victima trebuie sa fi fost omorata de trenul de Galati care plecase la 6 si jumatate. Dupa cercetari se descopera un document al Statului prin care Cornel Demetrescu era numit revizor al Regiei in judetele Muscel si Dambovita, cu resedinta la Tar­go­viste. In acelasi portofel se mai aflau trei insemnari, dintre care una catre d. procuror, toate insa incoerente si tradand o stare de demnta la acela care le-a scris.

In aceste insemnari se vorbeste de un oarecare Vasile Mihaescu din str. Minotaurului nr. 29. Un alt indiciu concludent ca intr-adevar victima atentatului din str. Halelor si aceea din Gara de Nord sunt una si aceeasi persoana e ca, la ancheta facuta de d. procuror, s-a observat un pansament bun, cum se face la spital, la gatul cadavrului. Ridicandu-se pansamentul s-a constatat o taietura facuta cu cutitul la beregata. Or, tot in gat fusese ranit Cornel Demetrescu in trecerea sa prin strada Halelelor, iar pansamentul i se facuse la spitalul Bran­co­ve­nesc. D. Niculescu-Bolintin va conti­nua azi ancheta, spre a elucida miste­rul disparitiei lui Cornel Demetrescu din spital si regasirea cadavrului sau taiat de tren in Gara de Nord.

• din 'Dimineata', 31 decembrie 1911, texte selectate de Magda Cristina Ursache

×
Subiecte în articol: calendar