Numai Boc poate pronunţa cuvântul "contributivitate". Eu nu pot, mi se împleticeşte limba în gură. Dacă se dau pensii după principiul contributivităţii, de ce se dau pensii sociale de 350 RON după principiul solidarităţii? Nu vreau să fiu solidar cu cei care n-au făcut "contributivitate".
Eu am contribuit 40 de ani din salariul meu, iar acum am o pensie puţin mai mare decât pensia socială. Vecinul meu împlineşte anul acesta 63 de ani, şi după numai 10 ani de muncă şi restul de leneveală va primi 350 de lei pensie socială. Va avea bani să meargă la cârciumă, unde va sta nonstop să-şi dea banii pe băutură. În timp ce eu fugeam la serviciu în fiecare dimineaţă ca să prind condica, el dormea prin şanţuri cu muşte la gură. Aşa că Boc să aleagă după care principiu se vor da pensiile. (Mirel)
Fiecare interlop cotizează, dar la partid
Nu este vorba numai despre impozit, este vorba şi despre comerţul ilicit făcut de aceşti şmecheri, prin pieţe şi gări, cu tot felul de produse contrafăcute. "Ia, băieţii, ia, băieţii, şosete de bumbac sută la sută, 5 lei 6 perechi", auzi de cum intri în piaţă. Pe acea marfă se plăteşte TVA? Poliţia comunitară nu face nimic, s-a obişnuit cu acest tip de activitate ilicită şi nici nu o mai bagă în seamă. Sau are ordin să nu o mai bage în seamă, pentru că "barosanul" cotizează la partid. (de Vasile)
Evazioniştii
Florăresele şi interlopii au ocupat Piaţa Coşbuc, au confiscat tarabele, au gonit ţăranii, au ocupat magazinele, au privatizat WC-urile şi trotuarele. Într-o mizerie de nedescris, noaptea vin tirurile cu flori din Olanda. Ţigani angajaţi cu ziua descarcă tirurile şi încarcă maşinile cumpărătorilor veniţi cu sutele din toate colţurile ţării. Toţi plătesc cash. Mulţi direct în euro.
Nimeni nu întreabă nimic. Nici Garda de Mediu, nici comisari ai gărzii, nici Primăria lui Vanghelie, nici Oprescu, nici Poliţia de peste drum. Vrem bani la buget, impozităm pensii, impozităm tot ce ne trece prin cap, aidoma vechilor fanarioţi, dar nu impozităm veniturile ilicite de milioane de euro ale ţiganilor florari. Cam cât ar aduce la bugetul Primăriei de la 5 închirierea legală a Pieţei Coşbuc. Dar cei măcar 16% din impozitul pe venitul din vânzarea florilor? (B. Vasile)
Unde sunt
banii noştri?
Ce economie s-ar face dacă fiecare demnitar ar veni la muncă dimineaţa cu maşina proprie. Eu merg la muncă pe cheltuiala mea, din salariu. Ce economie s-ar face dacă fiecare demnitar ar plăti toate cheltuielile cu întreţinerea sa în casele de protocol, inclusiv chiria. Ce economie! Avantajele pentru ei sunt multe. Noi plătim totul din salariu, inclusiv mersul în staţiuni, dar ei? Cât plăteşte Boc din salariu pentru întreţinerea apartamentului în care stă în Bucureşti. Se mai şi laudă că a strâns bani... (de Tudor Viorel)
Să se facă!
Ştiţi ce face o persoană din Elveţia?
Pentru orice ban cheltuit pentru casă păstrează toată viaţa bon, factură sau alt act. În aşa fel încât să aibă dovadă dacă vreodată trebuie să demonstreze cuiva pe ce a cheltuit banii. Aşa ar trebui să procedeze şi la noi organele plătite pentru control cu cei care sfidează pe oricine afişându-şi opulent averile. Să-i întrebe de sursa veniturilor şi de actele cu care pot dovedi plata impozitelor pe venit şi pe bunuri. (Liviu)
Impozite
În toate ţările civilizate, Fiscul verifică dacă veniturile tale şi impozitul aferent pe care-l plăteşti la stat sunt conforme cu realitatea.
În caz contrar, eşti taxat şi obligat să cotizezi consistent pentru diferenţa de avere. În România? Nu avem nici o lege în acest sens. DA!!!
Dragi jurnalişti, sunteţi singura forţă care mai poate aduce puţină normalitate în România! Fiecare cetăţean român, indiferent de etnie şi rang, trebuie să demonstreze că a plătit impozitul legal aferent oricărui venit încasat şi folosit, apoi pentru procurarea unui bun - vilă, maşină etc. Adică, îmi cumpăr maşină de 100.000 de euro, trebuie să prezint acte cum că am plătit la Fisc cel puţin impozitul de 16.000 de euro!
Aşa cum Fiscul mă obligă să am toate impozitele la zi dacă am o casă, aşa să mă oblige când cumpăr o casă, să prezint acte cu impozitul achitat aferent sumei cu care urmează să cumpăr casa! În Occident, Fiscul este mai rău ca fosta noastră Securitate! Amintiţi-vă că Sophia Loren a făcut patru luni de puşcărie, pentru că nu şi-a declarat corect veniturile...
Numai jurnaliştii pot să facă puţină lumină în privinţa Fiscului. Avem nevoie de exemple clare despre cum se întâmplă în Europa faţă de felul în care se procedează în România, unde se umblă cu soluţii hilare: reducerea pensiilor sau alocaţiilor pentru copii. De ce nu se verifică dacă şi-au plătit impozitele proprietarii maşinilor de lux sau ale vilelor? (Ion Antonescu)
Ca în România
În SUA, Fiscul e mai tare decât Poliţia! Ăia te urmăresc şi în groapă! Nu ţi-ai plătit impozitele? Imediat te înhaţă. Să facem ca în America: n-ai plătit? Imediat te înhaţă agenţii de recuperare, ajungi direct în faţa judecătorului şi mai ieşi pe cauţiune (dacă ai bani sau noroc). Şi când vine vorba despre plătit dări, Fiscul american nu se joacă. Păi, ce, este ca în România? Caz concret: persoană decedată, de trei ani primeşte acasă plic de la Finanţe că este executată silit pentru că n-a mai plătit impozitul! De unde să-l mai plătească acum? Din tămâie şi lumânări? Ideea este următoarea: nu se vrea! (James Bond)
Nu există criză
Băsescu să pună la treabă Ministerul Finanţelor ca să micşoreze evaziunea fiscală, şi atunci România va avea bani şi de pensii, şi de salarii. Este o armată întreagă de funcţionari bugetari care se pot ocupa de scoaterea la suprafaţă a economiei subterane, dar n-o fac absolut deloc. Numai aşa România se va ridica, şi nu prin micşorarea pensiilor şi a salariilor. Pensiile speciale nu sunt prea mari, ci pensiile normale sunt prea mici. Nu există pensii nesimţite, ci conducători nesimţiţi care lasă evaziunea fiscală să înflorească sub aripa lor protectoare. Nu există criză în România, singura criză care există este criza de nervi. (Toma Toni)
Poporul vede şi nu iartă
Conducătorilor! Noi, poporul, cei care contribuim cinstit la vistieria ţării, vedem cine sunt cei care înşală statul şi implicit poporul. O să ne săturăm odată şi ne vom face singuri dreptate. Nu se mai poate ca unii să se îmbogăţească şi mulţimea să sufere. Mulţimea poate deveni o forţă direct proporţională şi chiar mai mare decât înjosirea la care suntem supuşi. Poporul vede şi nu iartă. (Tudor)
● Răspunderea pentru opiniile exprimate în această pagină aparţine exclusiv autorilor.