x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Descoperirea Romaniei '06 Tiristele traduc pentru Politie

Tiristele traduc pentru Politie

de Alexandra Chivu    |    28 Iul 2006   •   00:00
Tiristele traduc pentru Politie

Pe Valea Oltului apar "fe-titele", gata oricand sa presteze in folosul... co-munitatii. Fie ca e vorba de soferi, fie ca e vorba de politisti, tiristele sunt disponibile. Politistii le fo-losesc insa pe post de translator in dialogul cu soferii turci. Iesitul lor la produs este deja alta poveste.

  • Cerere - Urmasii colonelului Saltea vor inapoi tere-nul pe care este Muzeul din Bujoreni
  • Destin - Un om si-a gasit implinirea si linistea sufle-teasca intre zidurile Coziei
  • Jurnal de Caravana - Diferente In statiunea Calimanesti-Caciulata prostitutia e in floare. Stai dom’le, totul e constructiv! Fetele invata limbi straine si devin translatori de ocazie, iar turcii? Pai... supusii lui Alah marca banu’. Pe scurt, libertate si desfrau.

    Parcarile turcesti sunt asezate, la reala concurenta, de-a lungul statiunii Calimanesti-Caciulata. Tiruri berechet, clienti din belsug pentru fetitele care seara de seara presteaza la comanda... Dar ce conteaza... "euroi sa iasa!". Si uite-asa s-au dezvoltat la drumu’ mare afaceri cu parfum de erotism. Razboiul hormonilor, incurajat uneori si cu verzisori, incepe atunci cand formele sunt scoase la vedere. Mai tot turistu’ se hlizeste cand la inaintare ii apar pulpite apetisante, acoperite cu dresuri de doi lei si decolteuri obraznice. Dar clientii fideli ai tinerelor care se prostitueaza in statiune raman turcii, mari amatori de senzatii tari. Pentru ei nu conteaza nici "marca", nici "data fabricatiei", iar daca sunt si ceva sunculite, atunci cucerirea pe dupa tiruri e divina.

    SALBATICI. "Gagicutele" recunosc ca otomanii sunt de-a dreptul salbatici, cand vine vorba de sex. Asta, in cazul in care nu sunt prea infierbantati. "Le place sa lase semne! Pentru urgente luam 50 de euro. Dar sunt unii care nu mai apuca sa urce in cabina... Ma-ntelegi... se emotioneaza mai repede", spune Marinela, o prostituata moldoveanca aciuata la Calimanesti. Si-apoi cu turcu’ e clar ca nu te poti intelege. Posesivi din fire, nu de putine ori se taie cu sabiile pentru o "fetita". Intrucat industria sexului platit e dezvoltata pe Valea Oltului, multi dintre membri retelelor de traficanti de persoane isi racoleaza de aici fetele. Actiunile politistilor au devenit o poveste...

    KARAOKE. In birturile asezate de la Calimanesti inspre Sibiu, noaptea se desfasoara adevarate spectacole. Vedetele sunt turcii, chinuiti de talent. Pentru a-i atrage, patronii unor parcari le-au organizat seri de Karaoke, unde straini "imbibati" bine canta la microfon de sar camasile dupa ei. Un fel de "Felinar rosu", mascat sub o banala petrecere. Altii au pus la dispozitie mancare traditionala din Turcia, desi otomanii s-au obisnuit sa ceara si mamaliga si sarmale.

    GUSTURI. Blondele si plinutele sunt la mare cautare

    SMS. Versate oarecum, prostituatele din statiune se mandresc la public. Nu stiu ele bine romaneste, dar "o rup" in turceste si chiar in engleza. Nu de putine ori, fetele sunt translatori de ocazie pentru politistii care intervin la accidente rutiere, unde sunt implicati turci. Desi ii ajuta cateodata pe "gabori", tinerele stiu sa se si fereasca de ei, cand vin sa le salte cu dubele. Asa ca dintr-o parcare in alta circula SMS-uri de avertizare trimise la gramada in toata breasla. Totusi, potrivit unei statistici a Finantelor Publice, prostituatele si soferii sunt prinsi si amendati insa au datorii de miliarde la fisc, pentru ca nu platesc.

    KIRAMALE. In Evul mediu, prostituatele din aceasta zona erau denumite kiramale sau talanite. Pentru ca numarul lor era destul de mare si acum sute de ani, autoritatile impuneau taxe speciale pe comertul practicat de ele, ceea ce aduceau comunitatii venituri insemnate. Parcarile special amenajate pe ruta acestei statiuni, tranzitata de E 81, au atras prostituate din Oltenia, Ardeal si mai ales Moldova. Anul trecut, patronii parcarilor au montat panouri publicitare care faceau reclama serviciilor oferite de prostituate. Ele au fost insa date jos, iar proprietarii amendati.

    DESCINDERI
    Valea Oltului, pana la Sibiu, a devenit "locul de munca" al prostituatelor din intreaga Oltenie, Ardeal si mai ales Moldova. Pentru ca in zona au fost atrase grupuri de criminalitate organizata, care se ocupa in special cu traficul extern de persoane, descinderile politistilor sunt frecvente. "Actiuni se fac zilnic la nivelul posturilor de politie din zona, iar actiuni importante, in colaborare cu jandarmii, sunt organizate saptamanal. Unele prostituate au deja dosare penale, altele primesc amenzi. Este adevarat ca am avut cazuri, in care retele importante de proxeneti si-au racolat victimele de pe Valea Oltului", declara comisarul-sef Adrian Cazan, seful Inspectoratului Judetean de Politie Valcea. Nu de putine ori, fetele ridicate dau adevarate show-uri in dubele mascatilor, aruncand cu hainele.
  • ×