Muzica se trăieşte, nu se ascultă... Nu contează cu ce e făcut sunetul, important e că te face să te simţi bine. Aşa spun cei pentru care fiecare sunet este cu adevărat important.
Mai bine zis, cei care adorm cu chitara în braţe se trezesc cu mâinile pline de versuri, folkiştii. Iată, "Folk fără vârstă" ajunge la malul mării în această vară, acolo unde nicăieri nu uiţi mai bine de necazuri, unde descoperi cu adevărat ce înseamnă libertate personală.
Radio România Actualităţi organi¬zează, în tabăra de elevi de la Năvodari, două evenimente sub genericul "Folk fără vârstă", manifestare complexă de muzică folk în care recitalurile interpreţilor consacraţi vor însoţi un concurs de interpretare şi creaţie dedicat elevilor. Este pentru prima oară când manifestarea "Folk fără vârstă", aflată la cea de-a treia ediţie şi dedicată iniţial elevilor din liceele bucureştene, poposeşte într-o tabără estivală de elevi. Astfel, joi, 30 iulie, pe scena Teatrului de vară din incinta taberei, începând cu orele 19:30, va avea loc prima manifestare, cu participarea, în recital, a lui Eugen Cristea şi Ovidiu Mihăilescu. Aceeaşi cantautori, o zi mai târziu, în jurul unui foc de tabără la care vor fi invitaţi toţi elevii şi profesorii prezenţi la Năvodari, îşi vor relansa recentele apariţii discografice. Sâmbătă, 1 august, tot la orele 19:30, va avea loc cea de-a doua manifestare. De această dată, recitalul va fi susţinut de Ducu Bertzi, Eugen Cristea, Alina Manole, Adrian Cristescu şi Mihai Neniţă. Pentru elevii care vor participa la concursul de creaţie şi interpretare de muzică folk, sponsorul "Hora Reghin" va oferi drept premii instrumente muzicale. Momente din cadrul manifestărilor vor fi difuzate în emisiuni muzicale ale postului Radio România Actualităţi.
Pentru că nimic nu este lăsat la voia întâmplării, în aceeaşi perioadă, mai precis la Vama Veche în zilele de 30, 31 iulie şi 1 august, are loc cea de-a cincea ediţie a "Folk you", ce va oferi cu siguranţă momente de neuitat celor ce doresc să treacă dincolo de orice vamă.
Intrarea este liberă ca sufletele celor veniţi să trăiască, nu să asculte.
Citește pe Antena3.ro