x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Ne-am născut în locul potrivit? Despre "Doina dezrădăcinării". Un punct de vedere. Altfel

Despre "Doina dezrădăcinării". Un punct de vedere. Altfel

19 Oct 2010   •   00:00
● Gabriel Nacu
● Stevenage, UK

Mă numesc Gabriel Nacu, trăiesc în Anglia de 20 de ani, am trecut aproximativ prin toate "focurile" emigraţiei.
Deşi motivele pot fi politice sau economice, cred că există în fiinţa noastră o continuă întrebare despre cine suntem noi şi unde trăim sau unde este locul care ni se potriveşte mai bine, iar răspunsul încercăm să-l găsim căutând acolo unde ne îndeamnă acest imbold interior.
Probleme de orice fel există şi în afara ţării, dar una dintre întrebările pe care ni le punem (direct sau indirect) este cum rezolvă alţii aceste probleme la care noi încă nu am reuşit să găsim un răspuns.

Am activat în anii '80 ca muzician în România, am cântat cu grupurile Harap Alb, Roşu şi Negru, Voltaj, Compact şi Riff. Am jucat în filmul "Aventurile lui Babuşcă", în rolul lui Babuşcă. Ca artist consumat de "focul" creaţiei, am fost foarte interesat şi după plecarea mea din ţară să încerc să pun aceste frământări, aceste trăiri, în muzica mea.
Sper că muzica va vorbi de la sine şi va da celor interesaţi răspunsul cuvenit în funcţie de căutările sufletului lor. Am două melodii pe youTube. Prima se numeşte "Am lăsat copiii acasă", iar a doua, un cântec instrumental "Doina dezrădăcinării". Amândouă sunt muzical inspirate din ethosul mioritic românesc.

Linkurile sunt:
http://www.youtube.com/watch?v=IQyfjNiYL8A&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=oir0ştWArGE

De asemenea, am scos un disc acum cinci ani, "I Still Believe", care începe cu piesa "Quo Vadis", dedicată aceleiaşi teme a emigrării: după ce ghişeul de la emigrare de pe aeroport se închide, copilul mă întreabă: "Tată, unde mergem acum?". Se poate asculta la www.myspace.com/ gabinacu sau cumpăra la www.itunes.com. Este o altă formă de a răspunde întrebării campaniei pe care aţi lansat-o.

×
Subiecte în articol: ne-am nĂscut În locul potrivit?