x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Ne-am născut în locul potrivit? Motive de plecat fără să priveşti înapoi

Motive de plecat fără să priveşti înapoi

19 Oct 2010   •   00:00
Marius S.
● Cititor

Primul motiv care îmi vine în cap este acela că nu vreau să trăiesc într-o ţa­ră în care, deşi se ştia că Băsescu este inculpat în dosarul Flota şi "probabil" ar trebui să fie în puşcărie, şi ca mi­nis­tru al Transporturilor ne spunea "iar­na nu-i ca vara", românii merg şi îl votează ca preşedinte. Şi asta nu o singură dată.

● Pentru că nu vreau să fac îm­pru­mut la bancă atunci când îmi naşte soţia şi nu vreau să îmi moară copiii ori să rămână cu handicap din cauza incompetenţei sau lipsurilor din sistemul sanitar.

● Pentru că nu vreau să plătesc de două ori acelaşi lucru, cum ar fi consultaţiile medicale, deşi cotizăm cu toţii la bugetul de stat.

● Pentru că nu vreau să văd cum în România un kilometru de auto­stra­dă costă de zeci de ori mai mult ca în Spania (diferenţa fiind în buzunarul lui Căşuneanu şi al altora ca el). Nu vreau să văd cum au vândut ţara pe nimic (vezi averea lui Patriciu, Sidex Galaţi şi multe altele), apoi îţi înfig colţii în pensii, alocaţii şi salarii.

● Pentru că nu vreau să muncesc numai ca să am bani să repar maşina pe care o distrug prin gropile Ro­mâ­ni­ei şi nici nu vreau să fac cum­pă­ră­turi la acelaşi preţ sau chiar mai scump decât în Spania, unde nivelul de trai este cu totul altul.

● Pentru că vreau să fiu respectat aşa cum şi eu respect şi nici nu vreau să-mi crească copilul printre grătare făcute la colţul blocului, manele care răsună de peste tot şi maşini scumpe, ale căror proprietari nu au bani să le umple rezervorul.

● Pentru că nu vreau să văd cum Poliţia e mână în mână cu infractorii, iar la înmormântările interlopilor, în loc să îi aresteze pe cei daţi în urmărire şi identificaţi în mulţimea prezentă, îi păzesc să nu se încaiere şi nimic mai mult.

● Pentru că românii nu sunt capabili să se revolte împotriva politicienilor incompetenţi (cine crede că Revoluţia din decembrie 1989 a fost spontană dă dovadă de multă naivitate, după părerea mea).

● Pentru că în România scara va­lorilor este cu totul răsturnată şi nu vreau să dau exemple, pentru că în mod sigur aş strica tastatura dacă aş încerca să epuizez subiectul.

● Pentru că în România m-a tratat cu sictir până şi vânzătoarea de pătrunjel din piaţă, pe motiv că nu am luat legătura pălită pe care mi-o dădea şi am cerut una proaspătă.

Oricum, lista de "pentru că" poate continua, cu toate că sunt de părere că şi astea sunt suficiente să te determine să pleci fără să priveşti înapoi. Sau poate doar cu mânie.

×
Subiecte în articol: ne-am nĂscut În locul potrivit?