x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul "Soţul meu e mort de trei ani, iar procurorul de caz Liviu Oprişan nu are chef să dispună arestarea vinovaţilor"

"Soţul meu e mort de trei ani, iar procurorul de caz Liviu Oprişan nu are chef să dispună arestarea vinovaţilor"

06 Iun 2010   •   00:00

Subsemnata Tudosă Laurenţia, domiciliată în Focşani, Vrancea, vă aduc la cunoştintă:

La data de 24.08.2007, soţul meu Tudosă Toader, angajat al SC COMAT SA Focşani, a murit prin electrocutare la locul de muncă.

S-a deschis dosarul penal nr. 5907/P/2007, dosar judecătorie: 4023/231/2009, încheiat la 11.11.2009 cu sentinţă definitivă şi decizie penală, trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani pentru începerea urmăririi penale asupra făptuitorului, Vlăsceanu Alexandru, la data de 19.02.2010.
Procurorul de caz Liviu Oprişan, deşi a avut termen maxim legal 90 de zile (aşa mi-a spus iniţial), la data de 17 mai 2010 mi-a comunicat, prin portar, fără să mă primească, faptul că nu este nimic nou la dosar şi să mai aştept două-trei săptămâni, deşi am depus din data de 18.03.2010 cerere de urgentare. Pe lângă faptul că nu s-a ţinut cont de aceasta, nici măcar în termenul legal comunicat nu a făcut nimic.

Deşi soţul meu e mort de trei ani, vinovaţii nu răspund, pentru că autorităţile mă pasează de la unul la altul la nesfârşit.

Am sesizat foruri superioare, care au trimis petiţiile mele spre soluţionare tot lor! Să fie corupţia la un nivel atât de mare?
Vă rog ajutaţi-mă, sunt disperată şi vreau să îmi dau foc. Viaîa mea la 35 de ani este distrusă, sunt văduvă de la 32 de ani, nu mai am nimic de pierdut.
Este strigător la cer! Instituţiile îl declară vinovat pe Vlăsceanu Alexandru - SC Comat SA Focşani, iar procurorul de caz Liviu Oprişan nu are chef să dispună arestarea vinovaţilor! La data de 03 iunie 2010, în jurul orei 10:00 am fost chemată la prim-procurorul Dogaru Luminiţa, care a zbierat tot timpul la mine spunându-mi că se ocupă ea de dosar, că ea este legea în acel Parchet, nu Liviu Oprişan, şi va rezolva dosarul, în care sunt parte, când va avea ea chef şi că nu are cine să o tragă la răspundere, şi să o reclam unde vreau eu, că nu are nimeni ce să îi facă.
Conform drepturilor enunţate în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului îmi sunt încălcate:
1. Dreptul la un proces echitabil - nu mi se acordă dreptul de a face fotocopii de pe dosarul penal, care îmi sunt necesare trimiterii la CEDO Strasbourg, Franţa;
2. Sunt discriminată din motive ştiute doar de prim-procurorul Luminiţa Dogaru, care face arestări doar în dosarele în care vrea, nu şi al meu;
3. Procedurile şi drepturile în cadrul proceselor penale - nu se aplică sentinţa de urmărire penală a vinovaţilor;
4. Restrângerea drepturilor de exprimare a opiniei - nefiind primită în audienţă şi nelăsându-mă să vorbesc, urlându-se permanent la mine, iar după ce a terminat de urlat m-a dat afară din birou;
5. Dreptul de a primi o informaţie - am întrebat de ce nu s-au făcut arestări şi mi s-a răspuns că nu vrea ea! (prim-procurorul Luminiţa Dogaru);
6. Respectarea unui termen rezonabil cu privire la soluţionarea definitivă a aplicării unei sentinţe penale (prim-procurorul Luminiţa Dogaru mi-a spus că va face arestări când va avea ea chef comunicându-mi că nu există un termen-limită de aplicare a sentinţei penale). Atenţie! Soţul meu este mort de trei ani, sentinţa definitivă este dată la 11.11.2009!
Cu această plângere cred că am epuizat toate căile interne la care am făcut apel pentru a se remedia situaţia.
Am sesizat Judecătoria Vrancea, Tribunalul Vrancea, Parchetul Vrancea, Poliţia Română, Direcţia Naţională Anticorupţie, Ministerul Justiţiei, Preşedinţia României, Guvernul României, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Prim-Procurorul României, Consililul Europei - Biroul de Informare Bucureşti, mass-media: Antena 1, Prima TV, Ziarul de Vrancea, Monitorul de Vrancea, Realitatea TV Focşani. La toate aceste instituţii am trimis plângeri atât în scrisori recomandate cu confirmare de primire (am confirmările), cât şi prin e-mail.
Toate aceste instituţii trimit plângerea mea spre soluţionare prim-procurorului Luminiţa Dogaru, fără a dispune o anchetă pentru a vedea cum aceasta îşi exercită funcţia!
Mass-media nu se sinchiseşte să îmi comunice nimic.
Cum este posibil ca soţul meu să fie mort din 2007, iar prim-procurorul Luminiţa Dogaru de la Parchetul Vrancea să îmi spună că face ce vrea ea, pentru că nu o trage nimeni la răspundere, deşi există sentinţă clară dată de Tribunalul Vrancea din data de 11.11.2009?
Vă implor, ajutaţi-mă!

×
Subiecte în articol: lupta cu sistemul