x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Tarafuri şi fanfare Serbare cămpenească - Intraţi in horă!

Serbare cămpenească - Intraţi in horă!

de Carmen Anghel    |    28 Sep 2007   •   00:00
Serbare cămpenească - Intraţi in horă!

Festival "Tarafuri şi fanfare". Jurnalul Naţional vă invită ca, timp de două zile, să vă veseliţi aşa cum o făceau altădată romănii adevăraţi. O serbare cămpenească in inima Bucureştilor.

La Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti". Nu este un spectacol obişnuit.   Oferim mostre de folclor adevărat, de muzică vie, transmisă in familie, şlefuită şi imbogăţită de fiecare generaţie de muzicanţi.

Vor cănta pentru voi tarafuri şi fanfare din Oltenia, Muntenia, Transilvania, Moldova, cele mai multe necunoscute publicului larg. Aducem instrumente lăutăreşti tradiţionale (vioară, nai, clarinet, ţambal, bas), dar şi căteva dintre cele ţărăneşti (tilincă, fluier, caval, cimpoi, ocarină).

MUZICA. Sufletul vă va fi măngăiat de sonorităţi diverse, de la doină, baladă, căntec de dragoste pănă la muzica de joc, de la taraful doljean cu doi instrumentişti care căntă in acelaşi timp şi vocal pănă la fanfara bucovineană alcătuită din zece persoane. Fiecare muzicant este o personalitate, un tezaur de melodii, ritmuri, trăiri, care se unesc, se intretaie, se completează. Muzicanţii vor cănta aşa cum ştiu ei mai bine: live. Â

Pentru a nu rămăne nimic neexplorat din lumea minunată a muzicanţilor autentici vor fi prezentate instrumente, tehnici de construcţie, modalităţi de obţinere a sunetului, efecte sonore neobişnuite, costume ţărăneşti de sărbătoare.

Veniţi să ascultaţi muzică romănească autentică, să ră-deţi, să jucaţi, să vă bucuraţi! Cel care vă va ţine cu sufletul la gură timp de două zile vă va explica de ce un tub simplu, cum este tilinca, poate scoate sunete aşa de frumoase şi vă va răspunde la orice intrebare legată de muzicanţi şi arta lor este etno-muzicologul doctor Marian Lupaşcu, de la Institutul de Etnografie şi Folclor "Constantin Brăiloiu".

Cheful se ţine la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti". Ceilalţi parteneri ai noştri sunt: Institutul de Etnografie şi Folclor "Constantin Brăiloiu", Asociaţia Folcloriştilor Romăni, radio3net "Florian Pittiş".

Hai la festival! Tarafuri şi fanfare!

×
Subiecte în articol: tarafuri şi fanfare