x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Continut platit Blackjack: când să mărești miza și când să te oprești

Blackjack: când să mărești miza și când să te oprești

27 Feb 2025   •   10:29
Blackjack: când să mărești miza și când să te oprești

Posibilitatea de a combina șansa cu strategia la jocul blackjack atrage milioane de jucători din toată lumea.

Acesta se află pe o poziție dominantă în clasamentul preferințelor clienților cazinourilor. De exemplu, se estimează că numai în cazinourile din SUA, 30 de milioane de persoane participă la jocuri de blackjack anual. Bineînțeles că și veniturile generate de acest joc sunt considerabile ținând cont că are un grad ridicat de popularitate. Doar în cazinourile din Nevada, 17% din veniturile lunare provin din blackjack. 

În toate cazinourile, sloturile sunt cele mai numeroase jocuri, numărul lor depășindu-l cu lejeritate pe cel al jocurilor de masă. În cazinourile tradiționale, proporția meselor de blackjack este de multe ori mai mare decât cea a ruletei, baccarat-ului sau pokerului. Fiind un joc cu reguli simple și cu un avantaj al casei favorabil, este firesc ca popularitatea blackjack-ului să fie mare.

Și în cazinourile virtuale, sloturile reprezintă cel mai mare procent de jocuri din portofoliu. Blackjack ocupă aproximativ 5% - 10% din totalul jocurilor de pe o platformă de jocuri de noroc, însă utilizatorii pot alege dintr-o mare varietate de versiuni, deși procentul pare modest în comparație cu sloturile care ocupă minim 70% din inventarul de jocuri ale unui cazino online.

Pe site-urile de jocuri de noroc nu doar varietatea blackjack-ului este atractivă, ci și bonusurile, care de multe ori sunt avantajoase pentru că le oferă jucătorilor posibilitatea de a juca pe banii cazinoului. Unul dintre cele mai căutate bonusuri este casino fără depunere. Întotdeauna, la revendicarea bonusurilor trebuie acordată o mare atenție cerințelor de rulaj.

Promoțiile diferă de la un operator la altul și se aplică la anumite jocuri, blackjack fiind printre ele. Nu doar bonusurile sunt utile pentru jucători, ci și strategiile potrivite.

 

Strategii de bază pentru începători

Un jucător fără experiență trebuie să cunoască, înainte de toate, regulile de bază ale jocurilor pe care vrea să le încerce. În pasul următor, este recomandat să aplice strategii care îl vor ajuta la creșterea șanselor de câștig și la un bun management al banilor.

Regulile generale de joc

Pentru început, trebuie să știi că scopul jocului este acela de a obține o valoare a mâinii mai bună decât cea a dealerului, cât mai aproape de 21, fără a depăși însă 21.

Strategia de bază presupune să cunoști foarte bine valoarea cărților și tipurile de acțiuni, iar ulterior să iei decizia potrivită. Astfel, cărțile cu numere imprimate pe ele au valoarea respectivă, cărțile J, Q și K au valoarea 10, iar Asul are 1 sau 11.

Poți decide următoarele acțiuni: Hit (ceri încă o carte), Stand (rămâi cu ceea ce ai în mână), Double Down (dublezi pariul și iei o ultimă carte), Split (dublezi pariul și împarți o pereche de cărți în două mâini distincte), Surrender (renunți la runda de joc cu pierderea a jumătate din pariu).

Strategia de bază

Strategia de bază la blackjack presupune să știi ce acțiune să hotărăști în funcție de mâna pe care o ai.

Faci Hit dacă ai o mână cu valoarea 8 sau mai puțin de 8. Decizi Stand când ai o mână de 17 sau peste 17, cu excepția cazului în care dealerul arată un As, când poți lua în calcul un Hit.

Decizi un Double dacă ai o mână cu valoarea 10 sau 11, iar cartea superioară a dealerului este mai mică decât totalul tău.

Un Split este recomandat când ai pereche de Ași și 8. Sub nicio formă nu este în avantajul tău să faci Split dacă ai pereche de 10 sau 5. Dacă ai pereche de  2, 3, 6 și 7 faci Split doar dacă dealerul are cărți între 2 și 7.

Faci Surrender la un Hard 16 dacă dealerul arată un 9, 10 sau As. De asemenea, decizi un Surrender când ai un Hard 15 și dealerul are un 10.

Te va ajuta foarte mult să descarci de pe internet o diagramă cu strategia de bază și să o consulți de fiecare dată când vrei să iei o decizie. Diagrama îți arată care este cea mai bună decizie în funcție de mâna pe care o ai.

Managementul banilor

O altă strategie de bază care este extrem de utilă pentru jucătorii începători este o bună gestionare a bugetului pentru joc. Stabilești o anumită sumă de bani pentru joc și o respecți. În momentul în care banii s-au epuizat, te retragi chiar dacă observi că te afli într-o etapă de câștiguri.

Niciodată nu paria mai mult decât îți permiți și nu încerca să recuperezi pierderile. Astfel de decizii cauzează pierderi financiare și mai mari decât cele existente.

Pentru a nu cheltui tot bugetul foarte rapid, începe să joci la mese cu mize mici. Ulterior, când ești mai familiar cu jocul, poți încerca și mesele cu mize mai mari.

Greșeli comune care reduc șansele de câștig

Jocul fără strategia de bază este una dintre cele mai des întâlnite greșeli la jucătorii începători. Dacă joci condus de intuiție și emoții, riști să iei decizii greșite care cresc avantajul casei și scad semnificativ șansele de câștig.

O gestionare proastă a bugetului este o altă eroare de care se lovesc începătorii. Trebuie să eviți pariurile prea mari pe o singură mână și lipsa unei limite pentru pierderi pentru a nu-ți epuiza rapid banii.

Mulți jucători lipsiți de experiență uită sau nu știu să facă Split atunci când au Ași și 8. Dacă păstrează astfel de perechi ca o singură mână reduc șansele de a transforma o mână proastă în una câștigătoare. Unii greșesc și fac Split când au o mână de 10. Cu o pereche de 10 ai deja o mână de valoare 20, ceea ce te poate transforma în câștigător.

Mulți începători joacă la mese cu mize mari, deși acest lucru este dezavantajos și determină pierderi financiare importante într-un timp scurt. Mesele cu mize mici sunt potrivite pentru jucătorii neexperimentați.

Urmărirea pierderilor este o altă greșeală cu care se confruntă nu doar începătorii, ci și jucătorii avansați. Să crești valoarea pariurilor după una sau mai multe pierderi este o decizie extrem de proastă care atrage după sine pierderi din ce în ce mai mari.

Jocul sub influența alcoolului sau jocul într-o stare psihică proastă este una dintre cele mai des întâlnite greșeli. O astfel de stare deteriorează modul de a gândi, scade capacitatea de a fi atent și crește probabilitatea de a lua cele mai proaste decizii.

Sunt frecvent întâlnite situațiile în care jucătorii nu știu când să se retragă din joc și ajung astfel să se lovească de pierderi financiare uriașe. Pentru a evita astfel de neplăceri, trebuie să fii atent ca în momentul în care bankroll-ul s-a epuizat să te retragi din joc.

Concluzie

Așadar, o bună cunoaștere a regulilor de joc și o aplicare a strategiei de bază, alături de un bun management al banilor și al emoțiilor îți poate garanta o sesiune de joc reușită.