x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Continut platit Ce trebuie să știi despre tichetele de masă: top 3 avantaje pentru firma ta

Ce trebuie să știi despre tichetele de masă: top 3 avantaje pentru firma ta

25 Oct 2024   •   15:32
Ce trebuie să știi despre tichetele de masă: top 3 avantaje pentru firma ta
Sursa foto: fauxels pe Pexels

Pentru a avea succes, orice companie trebuie să știe cum să atragă angajați de valoare și cum să-i mențină pentru a aduce un adevărat beneficiu afacerii. Ei bine, acest lucru poate fi obținut printr-o bună ofertă inițială de angajare, dar și prin prezentarea unei serii de beneficii extra salariale extrem de atractive. Oferirea bonurilor de masă este cea mai populară metodă aleasă de angajatori datorită numeroaselor sale avantaje.

Iată 3 dintre avantajele principale ale utilizării bonurilor de masă:

1.            Reducerea costurilor cu taxele salariale

Unul dintre principalele avantaje pe care tichetele de masă le oferă companiilor este scutirea de la plata impozitelor și contribuțiilor sociale care s-ar aplica în cazul salariilor tradiționale. Practic, tichetele de masă sunt deductibile fiscal pentru angajatori, ceea ce înseamnă că firma ta poate acorda acest beneficiu fără a suporta costuri suplimentare majore. Astfel, ține cont că pentru aceleași sume incluse în salarii, va fi cazul să plătești taxe mai mari. Pentru fiecare tichet de masă pe care îl oferi angajatului tău, compania va fi scutită de plata impozitul pe venit de 10% și contribuția la asigurările sociale de 25%. În funcție de calendarul de zile lucrătoare, pe care îl poți consulta pe Pluxee.ro, vei ști exact numărul de zile care corespund bonurilor de masă și poți calcula gratuit cât poți economisi lunar sau anual ca angajator. În acest mod, vei contribui la optimizarea bugetului firmei, făcând din tichetele de masă o soluție atractivă pentru recompensarea și motivarea personalului.

2.            Motivarea și câștigarea loialității angajaților

Tichetele de masă sunt extrem de apreciate de angajați deoarece contribuie direct la acoperirea nevoilor zilnice legate de hrană. Un angajat motivat și mulțumit este mult mai predispus să rămână loial firmei pe termen lung și să fie mai productiv. Astfel, oferind astfel de beneficii extrasalariale, poți contribui semnificativ asupra moralului echipei tale, consolidându-ți relația cu fiecare angajat și întărind forțele companiei. Într-un context competitiv al pieței muncii, trebuie să ții pasul cu tot ce este la modă în lumea corporatistă și să-ți faci firma să se remarce. Oferirea tichetelor de masă în fiecare zi poate diferenția compania ta de alți angajatori și poate reduce rata de fluctuație a angajaților.

3.            Îmbunătățirea productivității

O masă corespunzătoare poate face o diferență majoră în nivelul de energie și concentrare al angajaților pe parcursul unei zile de lucru. Astfel, alege să le oferi o sumă fixă pe care să o aloce unei mese regulate și echilibrate, ceea ce poate duce la o stare generală de bine și, implicit, la creșterea productivității la locul de muncă. Studiile arată că angajații care au acces la o alimentație sănătoasă și echilibrată sunt mai puțin predispuși la oboseală sau lipsă de concentrare, iar acest lucru se traduce direct în rezultate mai bune pentru afacerea ta. Prin urmare, tichetele de masă contribuie indirect la eficiența generală a companiei tale.

Acestea fiind spuse, dacă încă nu oferi bonuri de masă angajaților tăi, poate fi momentul să iei în considerare implementarea acestei proceduri. Nu numai că le vei aduce o bucurie angajaților tăi, dar vei contribui semnificativ și la binele afacerii tale.

×