Cu toate acestea, trebuie să știi că pariurile pe jocuri video au parte și de anumite provocări și trebuie să respecte diverse standarde. În acest articol, îți punem la dispoziție o serie de informații interesante despre acest sector care se află în plină expansiune.
Cum devin jocurile esports o nouă platformă pentru pariuri legale?
E-sport, este numele pentru sporturile electronice. Participanții la e-sporturile nu efectuează nicio activitate fizică, ci mai degrabă își desfășoară performanța într-o formă diferită. În cazul e-sporturilor, accentul este pus pe capacitatea de a juca cu succes un joc pe computer. Spre deosebire de jocurile de tip slot, cum ar fi Sizzling demo, unde doar norocul contează, în sporturile virtuale trebuie să înveți anumite abilități. Ceea ce poate părea o sarcină ușoară pentru mulți cititori este de fapt foarte dificil și necesită multă muncă.
Începutul anilor ‘70
Poate părea că fenomenul sportului electronic este recent, dar trebuie să ne întoarcem la începutul anilor 70 pentru a găsi una dintre primele competiții de eSport. Ceea ce ar putea fi considerat prima competiție de eSports a avut loc în 1972, în special la Universitatea Stanford. Acolo, a fost organizată o competiție de jocuri video Spacewar.
Anii ‘80 și jocurile virtuale
Ar trebui să așteptăm opt ani, mai precis până în 1980, pentru a găsi primul turneu major, oficial și înregistrat din istoria jocurilor video. Atari, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori ai vremii, a ales jocul Space Invaders drept nava amiral a unei competiții care a reunit sute de jucători din toată Statele Unite cu faze regionale de calificare care au permis accesul în faza finală.
Primele pariuri pe eSports
Pe măsură ce lumea jocurilor de noroc se apropia de acest sector, s-au născut primele pariuri eSports care s-au concentrat pe piețe sigure și importante precum FIFA, LOL (League of Legends) și DOTA2 (Defence of the Ancient), trei dintre cele mai faimoase și importante jocuri video. aflate în prezent pe piață.
Modul de operare este același cu cel al pariurilor normale pe evenimente reale, având în vedere că există posibilitatea de a paria pe victoria unei echipe într-un anumit meci, dar și de a juca pe cote eSports ante-post, adică pe cine va câștiga un anumit meci. turneu. Evident, există și alte tipuri de piețe pe care să pariezi care variază în funcție de jocul ales.
În altă ordine de idei, esports și pariurile par să formeze un nou parteneriat, alimentat de interesul uriaș din partea fanilor, dezvoltarea tehnologică și reglementările legislative adaptate la acest fenomen.
Pe măsură ce piețele de esports au crescut, guvernele și autoritățile de reglementare au început să recunoască importanța dezvoltării unor norme clare pentru pariurile pe jocurile video. Unele țări, cum ar fi Regatul Unit și Statele Unite, au făcut pași către reglementarea acestui tip de pariuri, pentru a asigura un cadru legal și protecția participanților.
Reglementările în creștere și provocările întâmpinate de industria pariurilor pe esports
Jucători profesioniști, ligi, evenimente mondiale și milioane de urmăritori. eSporturile au apărut dintr-un lucru care pentru majoritatea nu este altceva decât un hobby, dar pentru unii a devenit o profesie. De asemnea, cu timpul au apărut și pariuri pe acest tip de sport. Însă, acest lucru vine și cu anumite provocări.
Odată cu creșterea exponențială a pieței, apar noi provocări legate de legalizare, dar și de protecția consumatorilor. Aranjarea meciurilor și frauda sunt probleme reale care reprezintă un adevărat pericol întreaga industrie esports, afectând serios încrederea fanilor și a jucătorilor. Pentru a combate aceste riscuri, operatorii de pariuri colaborează tot mai strâns cu organizatorii de turnee și cu autoritățile de reglementare, încercând să dezvolte sisteme eficiente de detectare și prevenire a fraudelor.
Totuși, aplicarea unor măsuri de prevenție și securitate uniforme rămâne o provocare majoră, iar diferențele dintre reglementările din diverse regiuni fac ca acest proces să fie și mai dificil. Participanții de pe piața Esports trebuie doar să adopte regulile care s-au dovedit în sporturile tradiționale, cum ar fi semnarea contractelor care indică drepturile și obligațiile părților, respectarea statutelor și regulamentelor, respectarea strictă a standardelor validate.
De exemplu, utilizarea dopajului de către jucătorii profesioniști este acum discutată în mod activ. Fostul campion mondial al Call of Duty Adam Sloss s-a retras din sporturi anul trecut din cauza utilizării pe scară largă a stimulentelor care măresc concentrarea și viteza de reacție de către jucători. Unele organizații de esports testează deja sportivii pentru dopaj, dar, din păcate, acest lucru nu a devenit încă o practică obișnuită.
Cu siguranță, în viitor fiecare competiție profesionistă va include o procedură pentru testele de dopaj obligatorii și testele echipamentelor pentru prezența unor caracteristici care să permită sportivilor să câștige un avantaj în joc.
Concluzie
După cum puteți vedea, există o mulțime de probleme nerezolvate în sporturi. Dar aceasta este o industrie tânără. Însă, cu siguranță, această industrie va suferi modificări și se va dezvolta într-un mod foarte pozitiv. Acest lucru este ajutat și de faptul că foarte mulți oameni devin fani ai acestui tip de sport virtual.
ESporturile au devenit evenimente pe care mulți jucători își plasează în mod regulat pariurile în cadrul celor mai bune portaluri de pariuri online. Pariurile online pe aceste evenimente sunt foarte distractive și, pe măsură ce numărul de jucători a crescut, premiile puse la joc au devenit din ce în ce mai prestigioase și din punct de vedere economic. Cu toate acestea, trebuie să acordăm atenție reglementărilor și să nu uităm să adoptăm un stil de joc responsabil!