x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Continut platit Tot ce trebuie să știi despre procedura de implant dentar: pași, recuperare, si pret

Tot ce trebuie să știi despre procedura de implant dentar: pași, recuperare, si pret

06 Noi 2024   •   10:25
Tot ce trebuie să știi despre procedura de implant dentar: pași, recuperare, si pret

În ultimii ani, implanturile dentare au câștigat o popularitate tot mai mare ca soluție pe termen lung pentru pierderea dinților, oferind pacienților nu doar restaurarea funcționalității orale, ci și un aspect estetic apropiat de cel al dinților naturali.

Importanța acestui subiect nu poate fi subestimată, având în vedere impactul semnificativ asupra sănătății bucale și a calității vieții, iar informarea corectă este esențială pentru a face alegerea potrivită.

Ce este un implant dentar?

Implanturile dentare sunt o solutie moderna și de durata pentru refacerea zambetului, mentinerea sanatati și arhitecturiii maxilarului. Implanturile dentare opresc atrofierea osoasa și ajuta la mentinerea unei fizionomii frumoase ale fetei.

Un implant dentar de calitate are trei componente, ce dau atât stabilitate cat și functionalitate și o estetica similara unui dinte natural. Implantul dentar propriu zis se realizeaza din materile compatibilite cu organismul uman și se leaga printr-un bont protetic de coroana care confera aspectul dintilor naturali.

Tratamentul prin implant dentar poate inlocui fie un singur dinte, doi sau mai multi prin ajutorul puntilor dentare. În proceduri completexe de protezare totala, implanturile pot inlocui chiar toti dintii unui pacient. Medicul dentist, în urma unui consult initial, va putea ghida pacientul spre un plan de tratament care sa se  adreseze in totalitate  nevoilor acestuia.

Implanturile dentare sunt o solutie moderna și de durata pentru refacerea zambetului, mentinerea sanatati și arhitecturiii maxilarului. Implanturile dentare opresc atrofierea osoasa și ajuta la mentinerea unei fizionomii frumoase ale fetei.

Implanturile dentare au trei componente, ce dau atât stabilitate cat și functionalitate și o estetica similara unui dinte natural. Implantul propriu zis se realizeaza din materile compatibilite cu organismul uman și se leaga printr-un bont protetic de coroana care confera aspectul dintilor naturali.

Tratamentul prin implant dentar poate inlocui fie un singur dinte, doi sau mai multi prin ajutorul puntilor dentare. În proceduri completexe de protezare totala, implanturile pot inlocui chiar toti dintii unui pacient. Medicul dentist, în urma unui consult initial, va putea ghida pacientul spre un plan de tratament care sa adreseze toate nevoile acestuia.

Pasii procedurii de implant dentar

De la acest prim consul porneste totul. Este foarte importanta evaluarea sanatatii bucale cat și a starii generale de sanatate. Pacientilor cu probleme netratate ale inimii sau probleme metabolice, precum e diabetul, le poate fi contraindicata procedura.

În consultul initial va fi evaluata și calitatea stucturii osoase, deoarece poate impacta tipul de implant potrivit. Implanturile dentare pot fi inserate endoosos, adica direct în osul maxilarului sau mandibular. Acestea sunt cele mai intalnite.

În functie de descoperirile facute la acest prin consult, dentistul va putea stabili cea mai buna cale de tratament pentru pacient.



Unde gasesc implant dentar in Bucuresti


În clinica de stomatologie din Bucuresti - Complet Dental, pretul unui implant porneste de la suma de 3000 de lei. Planul de tratament și tipul de implant potrivit se stabilesc în urma unei consultații ample în care medicul specialist stomatolog din Clinica va recomanda investigații precum radiografii, computer tomograf și analize, necesare pentru a avea o imagine de ansamblu asupra stării de sănătate. Costurile  finale ale implantului dentar vor fi discutate astfel încât să cuprindă toate etapele de tratament . Tinand cont de frica de dentist sau de alte temeri legate de întreaga procedura, pacientii pot discuta și stabili metoda de anestezie ce va fi folosita, pot adresa toate întrebările și pot clarifica împreună cu medicul toate neclaritatile legate de etapele ce urmează în tratament.

Odată stabilit planul de tratament, urmatorul pas este realizarea tratamentelor premergatoare implantarii. Igienizarea dintilor, curatarea cariilor dentare și pungilor parodontale și extractia dintilor ce nu mai pot fi salvati,  pasi necesari inaintea implantarii. Cavitatea bucala trebuie sa fie pregatita corespunzator pentru o implantare de succes.

În urmatoarea vizita la clinica Complet Dental va avea loc implanatarea propriuzisa, sub anestezie. Acesta e momentul în care buna pregatire a echipei medicale se va vedea. Plasarea implantului în pozitia corecta poate reduce complicatiile post-chirurgicale și poate impacta procesul de recuperare.

La finalul procedurii, pacientul pleaca acasa cu o proteza speciala de protectie și va trebui sa urmeze o igiena orala stricta: spalarea dintilor de doua ori pe zi, folosirea apei de gură  și a atei dentare, recomandări scrise pe care medicul le va oferi pacienților pentru a asigura o îngrijire corespunzătoare, precum și indicații specifice privind controalele post-intervenție și suport post-operator.

Recuperarea dupa interventia de implantare

În primele zile de la procedura se recomanda evitarea fumatului și a bauturilor alcoolice sau a lactatelor. În plus, sunt de evitat alimentele tari sau crocante cum sunt merele, cipsurile sau guma de mestecat. Cafeaua e și ea  de evitat deoarece poate creste riscul hemoragiilor.

În unele cazuri mai complexe poate aparea tumefierea zonei implantate. Dacă tumefierea persista, și e insotita de sangerari, dureri sau implantul este instabil, o vizita la stomatolog este necesara. Aceste simptome pot insemna respingerea implantului, situație întâlnită destul de rar, dar pentru orice nelămurire  trebuie contactat imediat medicul curant.

Recuperarea totala dureaza 3-6 luni, timp în care implantul fuzioneaza cu osul pacientului. La finalul perioadei de recuperare se va aplica coroana dentara care imita culoarea și forma dintilor naturali. 

La finalul planului de tratament, pacientii pot manca, zambi și vorbi fara griji!

Important de subliniat este importanța informării înainte de a lua o decizie privind implanturile dentare. Fiecare pacient are nevoi unice, iar consultul cu un specialist este esențial pentru a adresa orice întrebări sau îngrijorări. Printr-o discuție deschisă cu medicul dentist, pacienții pot beneficia de cele mai bune recomandări și soluții personalizate pentru a-și recăpăta zâmbetul și sănătatea dentară.

 

×