"Despărţirea de un prieten drag, de un om admirabil, care a iubit oraşul ridicându-i clădiri imaginate de el şi care a lăsat moştenire generaţiilor viitoare, prin minunatele sale acuarele, farmecul trecutului Capitalei noastre, este foarte grea. (...) Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei îndoliate!", a transmis muzeul.
Arhitectul Gheorghe Leahu s-a născut la 10 mai 1932 la Chişinău, iar în 1940 a ajuns la Bucureşti împreună cu familia.
A urmat cursurile Institutului de Arhitectură "Ion Mincu" între anii 1951 şi 1957, unde a avut ocazia să se formeze sub îndrumarea unor profesori de formaţie occidentală, care au activat ca arhitecţi în România interbelică, precum Duiliu Marcu sau Octav Doicescu.
În perioada 1957 - 1991 a lucrat ca arhitect în cadrul Institutului Proiect Bucureşti, care realiza planurile urbanistice şi de arhitectură pentru Capitala României, fiind responsabil pentru proiectarea unor clădiri emblematice construite între anii 1970 - 1980.
În anul 2019, Sala de Conferinţe a Muzeului Dr. Nicolae Minovici a găzduit expoziţia sa intitulată "Curiozităţi arhitectonice bucureştene: Gheorghe Leahu", majoritatea acuarelelor expuse fiind realizate în anii '80-'90 ai secolului trecut.
În peisajele sale artistul a imortalizat pentru viitor Hanul Solacolu de pe Calea Moşilor, Liceul de muzică Dinu Lipatti, Piaţa Gării de Nord şi Magazinul Sora, Gara Obor, Biserica Popa Chiţu, Str. Doamnei, Biserica Lutherană şi blocurile din Piaţa Palatului, Turnul Bărăţiei, Pasajul Victoriei din faţa Palatului Telefoanelor, Biserica Rusă şi multe altele.
Lucrările au fost donate ulterior Muzeului Municipiului Bucureşti.