x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Aimée Iacobescu, pusă la zid de o jurnalistă: "Muriți de foame cu 3.500 lei pe lună, actorii tineri huzuresc cu 1.000"

Aimée Iacobescu, pusă la zid de o jurnalistă: "Muriți de foame cu 3.500 lei pe lună, actorii tineri huzuresc cu 1.000"

17 Dec 2015   •   10:28
Aimée Iacobescu, pusă la zid de o jurnalistă: "Muriți de foame cu 3.500 lei pe lună, actorii tineri huzuresc cu 1.000"
Sursa foto: Aimee Iacobescu / realitatea.net

„Tratamentul format doar din medicamente compensate, cu reţetă de la medicul de familie, înseamnă toată pensia mea. După ce cumpăr pastilele rămân cu mai nimic... 40 de lei. Şi pensia mamei mele se duce aproape toată pe medicamente, iar singurele economii le putem face la mâncare. Acum n-am nici bani de pâine”, declara actrița Aimée Iacobescu, pentru Ring, în data de 25 noiembrie a.c..

Povestea ei a atras imediat compasiune, dar, în scurt timp, reacțiile s-au schimbat, pentru că s-a dovedit că pensia de care se plângea artista este de 3.500 de lei, cu mult mai mare decât și-ar fi imaginat mulți pensionari din țara asta sau de admiratorii săi, scrie www.realitatea.net

Cu referire la acest caz, jurnalista Monica Andronescu a scris un editorial foarte dur despre Aimée Iacobescu în revista de teatru Yorick.ro. ”O poveste care continuă să facă valuri în presă la acest sfârşit de an, încălzită şi reîncălzită mai ales de tabloide, a fost cea a actriţei Aimée Iacobescu. Care s-a dus pe la toate televiziunile şi s-a plâns pe unde a putut că nu-i ajunge pensia. Că moare de foame şi că UNITER nu-i dă indemnizaţia de merit, care, pare-se, ar scoate-o din mizerie. N-am să discut aici în nici un caz cum şi de ce se acordă indemnizaţiile de merit. Şi nici dacă doamna Aimée Iacobescu se poate descurca sau nu din suma de 3.500 de lei lunar, cât s-a dovedit că ar avea, totuşi. Nici câţi bani dă dumneaei pe medicamente şi nici cât costă mâncarea şi întreţinerea. Şi în nici un caz n-am să vorbesc despre valoarea lui Aimée Iacobescu şi despre meritele ei artistice. Dar sunt alte probleme care, în contextul unui nou guvern - tehnocrat -, al discuţiilor despre buget, trebuie abordate”, își începe jurnalista Monica Andronescu editorialul pentru Yorick.ro.

”Aşadar, doamna Aimée Iacobescu, dumneavoastră ieşiţi pe post şi vă plângeţi că 3.500 de lei pe lună sunt bani puţini şi că muriţi de foame. Ce credeţi că gândeşte un actor tânăr – adică la vreo 30 de ani – care nici nu visează să câştige banii ăştia? Un lector universitar are aproximativ 1.700 de lei brut. Repet, brut, nu net! Un actor angajat într-un teatru, în caz că nu ştiaţi, are un salariu de aproximativ 1.000 de lei. 1.000 de lei din care trebuie să-şi plătească cel mai sigur o chirie, o întreţinere, să-şi ia şi ceva de mâncare (opţional...) şi, dacă cumva răceşte, e ghinionul lui... că şi ceaiurile sunt scumpe. Şi dacă - şi mai absurd - i-a dat prin cap să se căsătorească şi să facă un copil, asta e de-a dreptul inconştienţă. Şi totuşi, aceşti oameni trăiesc, doamna Aimée Iacobescu, şi nu i-am văzut ieşind pe post să cerşească nimic”, a continuat aceasta.


 

×