x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Scena Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” este transformată într-o Țară a Minunilor

Scena Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” este transformată într-o Țară a Minunilor

de Redacția Jurnalul    |    25 Mar 2023   •   08:50
Scena Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” este transformată într-o Țară a Minunilor

Sâmbătă, 24 martie, începând cu orele 11.00, scena Teatrului Național de Operetă şi Musical “Ion Dacian” va găzdui spectacolul “Alice în Țara Minunilor”.

Scena Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” este transformată într-o Țară a Minunilor, unde atât balerini profesioniști ai Teatrului, cât și tinere talente din cadrul Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” vor da viață unei lumi îndrăgite, indiferent de vârsta privitorului.

Ce ați face dacă v-ați trezi deodată că sunteți mai înalt decât casa sau mai mic decât o pisică? Dacă ați avea harul de a vorbi cu animale și păsări? Alice cade într-o vizuină de iepure, într-o lume subterană fantastică, populată de creaturi bizare și trebuie să-și găsească drumul într-un loc neobișnuit numit „Țara Minunilor”.

Alice este unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale copilăriei noastre și un exemplu de curaj și imaginație fără limite pentru noi toți. Peripețiile sale fantastice continuă să încânte și generațiile de astăzi, așa cum au fascinat mai multe generații de copii.

Alice este personajul principal din romanul pentru copii “Alice în Țara Minunilor” (1865), roman care creionează povestea unei tinere descrisă de creatorul său, Lewis Caroll, ca fiind “iubitoare și blândă”, “politicoasă față de toți”, “de încredere”, “extrem de curioasă și cu bucuria nerăbdătoare față de viață”, bucurie pe care nu o poți avea decât în copilărie. Alice visează la o lume a ei, unde totul ar fi pe dos. Finalul călătoriei este marcat de procesul Valetului de Cupă, acuzat că ar fi furat tartele Reginei. În momentul în care cărțile de joc prezente la proces o atacă, Alice se trezește și realizează că aventurile sale în Țara Minunilor au fost doar un vis fantastic.

Coregrafia și regia sunt semnate de Damiano Bisozzi, dansator și coregraf internațional pentru teatru, film și televiziune. Acesta se remarcă prin colaborări în calitate de dansator pentru musicalul “Tosca amore disperato” de L. Dalla- coregrafia de Daniel Ezralow, opera rock “Dracula in love”- coregrafie de Annamaria Stekelman, precum și pentru “Giulietta e Romeo”, care a avut premiera mondială la Arena di Verona. Printre altele, activitatea sa cuprinde și roluri de dansator principal pentru musicalul “Nine” în regia și coregrafia lui Rob Marshall, “Turistul” (coregrafia- Luca Tommassini) sau “Cinderella”(Gianni Santucci).

În calitate de coregraf a avut proiecte precum “Festival Nazionale del Rally 2005”, opera underground “JACK underground di uno squartatore” sau Festivalul Internațional de dans din America de Sud. În 2008 i-a fost acordat meritul pentru talentul italian al anului de către Garda Elvețiană Pontificală, atât pentru activitatea sa ca dansator, cât și prentru cea de coregraf. Damiano Bisozzi este recunoscut la nivel internațional ca jurat și profesor în cele mai bune concursuri și stagii internaționale.

Muzica este compusă special pentru această montare de Gaspare Bartelloni și Diego Mecchi, aranjamentul muzical aparținând lui Howl Jordan și Matteo Teani.

Din echipa artistică fac parte, de asemenea, Levente Szasz (asistent coregrafie), Marta Ioana Sersescu (scenograf).

Alice: Andreea Bârzescu

Iepurele Alb: Sabina Ioniță

Pălărierul: Marian Chirazi

Iepurele De Martie: Vlad Țențu

Regina: Eugenia Stoian

Regele: Ștefan Băloi

Valeții: Andrei Ciobanu; Marina Stanciu

Pisicile: Camelia Ghiță; Raisa Sassu; Gloria Rossi; Maria Rogojan

Omida: Relu Dobrin

Coada Omizii: Andrei Ciobanu, Albertino Neagu, Marius Merdicos

Sora Lui Alice: Sorina Micșunescu

Florile: Alexandra Borîia; Oana Vâlceanu; Bianca Gologan; Oana Didario; Ina Postelnicu; Bianca Fluieraș; Roberta Berceanu; Ana Deoancă

Cărțile De Joc: Gabriela Pojoreanu; Oana Vâlceanu; Oana Didario; Roberta Berceanu; Bianca Fluieraș; Luminița Florescu; Ana Deoancă

Șoarecii: Maria Neagu; Daria Toma

Gemenii: Medeea Caplea; Carina Croitoru

În alte roluri: Daniel Teodorescu

Vă invităm în data 24 Martie 2023, de la orele 11:00 la spectacolul “Alice în Țara Minunilor”, un spectacol  pe care cu toții, indiferent de vârstă, nu-l putem rata.

Informații despre stagiunea 2022-2023, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” le puteți afla de pe site-ul oficial: https://www.opereta.ro/, de pe pagina de Instagram opereta.ro, sau de pe pagina de Facebook a teatrului: https://www.facebook.com/OperetaIonDacian. Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe site-urile www.opereta.ro și www.ticketstore.ro cât și de la casa de bilete aflată în incinta teatrului din Bulevardul Octavian Goga, nr.1, sector 3.

 

 

×