x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale 1 iunie - Ziua Internațională a Copilului la Muzeul Național Cotroceni

1 iunie - Ziua Internațională a Copilului la Muzeul Național Cotroceni

de Magdalena Popa Buluc    |    01 Iun 2021   •   16:27
1 iunie - Ziua Internațională a Copilului la Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni organizează, în data de 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, expoziția „Copilăria fantastică” realizată cu participarea unor tineri artiști de la licee de profil din țară, dedicată însă publicului de toate vârstele, având ca temă frumusețea copilăriei și actul artistic în sinceritatea și profunzimea sa.

 

Vernisajul Copilăria fantastică va avea loc în prezența E.S. Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României, marți, 1 iunie 2021, ora 10.00.

Tot cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Muzeul Național Cotroceni lansează și cea de-a II-a ediție a concursului Cotroceni Creativ Junior.

Concursul Cotroceni Creativ Junior este structurat pe două categorii de vârstă:

  • Categoria Mici artiști, care se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani;
  • Categoria Tineri artiști, care se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani;

Tematica ediției din acest an a concursului este prilejuită de aniversarea a 30 de ani de la înființarea Muzeului Național Cotroceni. Astfel, tinerii artiști sunt încurajați să reinterpreteze muzeul și evoluția sa pe parcursul celor 30 de ani de existență. Aceștia vor descoperi, prin intermediul postărilor periodice de pe rețelele de socializare ale instituției, diverse aspecte ale muzeului, curiozități, momente importante, patrimoniul și personalitățile a căror istorie este legată de ansamblu.

Juriul, alcătuit din  Ligia Deca – Consilier Prezidențial, Departamentul Educație și Cercetare din cadrul Administrației Prezidențiale; Oana-May Isar – Director al Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza;  Georgiana Cozma – artist vizual și curator; Liviu Sebastian Jicman – Director general al Muzeului Naţional Cotroceni, va selecta cinci lucrări din fiecare categorie, care vor fi premiate. Alături de acestea, alte 14 lucrări vor intra în expoziția care va fi lansată de Ziua Muzeului Naţional Cotroceni, pe 10 iulie, și se va încheia pe 1 septembrie 2021.

 

Ediția din acest an debutează cu un atelier de desen, realizat cu participarea elevilor de la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”.

×