Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte, începând cu 3 august, timp de trei săptămâni, până la 22 august, o expoziţie surprinzătoare, dedicată folclorului românesc. Distribuit pe o suprafaţă de aproape 600 de metri pătraţi, având un traseu de exact 1001 metri, această instalaţie artistică masivă este rezultatul colaborării a mai bine de 40 de tineri artişti români, la care se adaugă efortul mâinilor dibace a peste 50 de voluntari care au reuşit să transforme acest proiect ambiţios în realitate.
Folosindu-se de diferite instalaţii ingenioase, labirintul este gândit ca un spaţiu viu şi provocator, încât să stimuleze toate simţurile. Este o experienţă vizuală, auditivă, tactilă, olfactivă, gustativă şi totodată mentală! Labirintul va însoţi paşii curioşilor care-i vor călca pragul, aidoma unei Şeherezade autentice, de-a lungul celor 1001 metri, cu motive, texturi, culori, sunete, ilustraţii, obiecte, texte tematice, descântece şi legende adunate din toate colţurile ţării. O instalaţie uriaşă care, pe lângă faptul că va fi un spaţiu senzorial excepţional, va reflecta frumuseţea tradiţiei, labirintul popular autentic.
Expus pentru prima dată în Cluj-Napoca în cadrul festivalului “18+” în luna mai, unde a fost vizitat de peste 2000 de persone care l-au explorat, labirintul de poveste românească, un proiect al Asociaţiei Culturale Du-ne, în colaborare cu 18+ festival, realizat cu sprijunul Millenia Advisory, pleacă mai departe, într-o caravană naţională, şi va poposi în mai multe oraşe ale ţării în perioada august-octombrie 2013.