x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale … si va prezint stirile

… si va prezint stirile

de Luiza Moldovan    |    21 Iul 2005   •   00:00
… si va prezint stirile
C(RAMPE)
Bine v-am regasit, stimati telespectatori, domnilor, domnisoarelor si doamnelor, la un nou jurnal. Daca nu stiti sa cititi, stati linistiti ca citim noi pentru dumneavoastra. Ce-i drept, doar stirile, dar si astea-s bune, decat nimic... Si, in fond, ce-ati vrea sa va citim? Basme?!?

Uitati-va in coltul din dreapta jos. Nu, nu al camerei dumneavoastra, natantocilor, ci al televizorului. Acolo veti vedea sigla noastra. Chestia aia mai mare e litera "N" de la "nasol", "naspa", "nechibzuit", "nataflet", "natantoc", "nemaiintalnit", "nemaipomenit", "nemernic", "nepricopsit", precum si "neomenit". Initiala asta a devenit celebra, mai ales de cand sunt eu la stirile de dimineata. Sunt... aaa... stati putin, ca de fapt nu stiu cum ma cheama. Am totusi un nume, da’ nu-l stiu eu acuma (o sa ma legitimez si-o sa va zic) si prezint stirile, cum spuneam, de dimineata pe N24.

Stati asa, sa-mi iau figura aia de om preocupat. Bun, si acum sa va spun ce s-a mai intamplat. "In nu-stiu-ce localitate o persoana a murit si alte unspe au decedat (aici imi ridic putin coltul buzelor si inca putin, ridic din sprancene, ca sa par mai preocupat). Localnicii spun ca... dar mai bine sa urmarim aceste imagini cutremuratoare."

"Am urmarit aceste imagini cutremuratoare (acum sa-mi schimb pozitia, stati asa, sa ma sprijin pe cotul drept si sa ma urc putin pe birou, avand totusi grija sa nu stric laptop-ul pe care mi l-au pus astia-n fata, ca sa fie). Asa sa zic ca par mai sobru. Daca mai ridic putin din sprancene in timp ce zic cuvantul "atentat", sigur v-am dat pe spate, ceea ce, nu-i asa, e foarte cool.

Sunt cel mai marfa prezentator de stiri din cati cunosc, vorba aia, "pe strazile pline cand ies, n-am pereche", cum spunea o veche melodie de muzica populara, daca-mi permiteti, dar mai bine sa va mai spun cate ceva... stati sa citesc o stire, eu citesc, dumneavoastra ascultati, va informati, mai beti un cafesito, mai raspundeti la un telefon, foarte bine, stati, ca, uitati, am pronuntat un nume si ar cam trebui sa fiti atenti la badi-lenguigiu’ meu, adica, cum ar veni, la limbajul trupului meu, pentru ca acum, repet, daca nu m-ati inteles prea bine, ACUM, arat cu degetul in birou, ceea ce, ma scuzati, n-o fac des. Adica, as dori sa subliniez cu degetul ceea ce spun cu cuvinte. Daca mai dau din cap si mai fac o grimasa, vreau sa spun ca e de "en" de la "naspa" si c-ar fi bine sa va uitati in continuare la jurnal.

Acuma, intre noi fie vorba, daca ma mai urc pe birou din cand in cand, n-o fac ca sa intru la dumneavoastra-n casa, ci pentru ca mi-au pus nemernicii astia de colegi ai mei o piuneza pe scaun. (Stiu, stiu ca "piuneza" suna naspa, da’ asa se zice corect, ce vreti?!)

Cam astea au fost stirile. Ramaneti cu noi, ca vine una la fix (aici arat cu degetul in masa) sa va dea, sper, stiri mai bune. Muah!
×
Subiecte în articol: arte