Chiar dacă ne bate criza la uşă, nu înseamnă că nu putem să ne delectăm cu o piesă bună de teatru la un preţ special. Astfel, pe timp de criză economică apar încet, încet ofertele culturale tentante şi din punct de vedere financiar. “Joi la Masca” este un astfel de exemplu şi se adresează tuturor spectatorilor, nu doar pensionarilor şi studenţilor.
Începând cu această lună, Teatrul Masca iniţiază un nou proiect socio-cultural intitulat “Joi la Masca”, prin care vom beneficia cu toţii de o reducere de 50% din preţul biletelor la spectacolele din fiecare zi de joi a săptămânii. Iniţiativa se alătură şi altor proiecte demarate de teatrul condus de Mihai Mălaimare, cum este “Maidane cu teatru”, în cadrul căruia s-au organizat spectacole de stradă prin maidanele cartierelor mărginaşe.
ACCESUL LA CULTURĂ
Bineînţeles, dincolo de aspectul financiar, acest gen de proiecte este menit şi să ajute la dezvoltarea bagajului cultural al maselor. “Încercăm să venim în întâmpinarea spectatorilor cu proiecte şi idei noi. Prin demararea acestui proiect continuăm linia pe care s-au înscris activităţile Teatrului Masca, şi anume, aceea de a sprijini educaţia prin cultură, de a încerca să schimbe în bine societatea în care trăim şi de a facilita accesul bucureştenilor şi nu numai la actul de cultură. Avem intenţia de a sprijini şi mai departe anumite categorii de spectatori şi vom continua să derulăm diverse programe prin care să îi ajutăm să înţeleagă importanţa educaţiei prin artă, indiferent de forma sa de manifestare”, spune directorul Teatrului Masca. Iniţiativele de acest gen sunt binevenite, iar proiectele de acest tip probabil că se vor înmulţi pe parcursul anului, mai ales în condiţiile vitrege ce se profilează la orizont.
REPERTORIU
“Joi la Masca” debutează mâine, 15 ianuarie, cu spectacolul “Acul cumetrei Gurton”, în regia lui Mihai Mălaimare, cea mai recentă premieră din stagiunea curentă. Este vorba despre o comedie muzicală cu Olga Delia Mateescu, Mihai Mălaimare, Viorel Păunescu şi Ana Maria Pâslaru în rolurile principale. Spectatorii vor beneficia de bilete reduse şi la spectacolele “Îndrăgostiţii”, regizat de Michele Modesto Casarini, şi “Intrusa”, după un text de J.L. Borges, în regia lui Mihai Mălaimare. Teatrul Masca garantează însă că reducerea de 50% nu înseamnă şi rabat de la calitate. În cadrul programului veţi urmări cele mai bune spectacole din repertoriul actual.
BILETE IEFTINE
Dacă un bilet la film costă categoric peste 10 lei – teatrele sunt mai nuanţate cu privire la categoria de preţuri. Astfel, la Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” sunt şi categorii de bilete cu locuri mai puţin bune, chit că pe scenă joacă nume de prestigiu. “Burghezul gentilom” de Moliére, cu Victor Rebengiuc şi Maia Morgenstern; “Eduard al III-lea” de William Shakespeare, cu Ion Caramitru, “Don Quijote” după Cervantes, cu Dan Puric şi Constantin Dinulescu, “Molto Gran’ impressione” de Romulus Vulpescu, cu Mircea Albulescu şi Ileana Stana Ionescu, sunt câteva dintre piesele ce se pot vedea şi cu bilete de intrare la preţul de 6 lei.
Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara oferă şi ea bilete la balcon la preţul de 7,35 lei. Aici se joacă spectacole ca “Titanic Vals” de Tudor Muşatescu, “Bătrânul” de Maxim Gorki şi “Antigona” de Jean Anouilh. Şi la Opera Naţională Bucureşti există bilete de 5,25 de lei, valabile pentru toate spectacolele din repertoriul actualei stagiuni.
Citește pe Antena3.ro