x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ademeniţi la cinematograf!

Ademeniţi la cinematograf!

de Oana-Maria Baltoc    |    24 Ian 2008   •   00:00
Ademeniţi la cinematograf!

BUSINESS - Goana după spectatori
Un nou tip de actor, recomandat nu atât de talent cât de notorietatea de care se bucură, a îmbogăţit peisajul cinematografic. Aşa se face că Andreea Marin şi Mihaela Rădulescu au fost distribuite în filme americane, iar uşa rămâne deschisă şi pentru alte vedete din zona mondenă.  VIDEO


BUSINESS - Goana după spectatori
Un nou tip de actor, recomandat nu atât de talent cât de notorietatea de care se bucură, a îmbogăţit peisajul cinematografic. Aşa se face că Andreea Marin şi Mihaela Rădulescu au fost distribuite în filme americane, iar uşa rămâne deschisă şi pentru alte vedete din zona mondenă.  


Ideea de a face mai atractive în ochiul publicului anumite producţii internaţionale prin colaborarea cu vedete locale, dar şi prin promovarea respectivelor vedete pe plan internaţional a apărut ca o variantă a unui proiect iniţiat de preşedintele companiei de distribuţie şi producţie New Films International, împreună cu directorul filialei din România, Radu Nicolau. "Iniţial a fost vorba despre un serial pe care vrem să-l facem între România, Bulgaria, Turcia şi Grecia. O coproducţie între patru televiziuni din aceste zone, pentru care avem şi povestea. Am discutat şi cu televiziunea română şi cu restul televiziunilor, toată lumea a fost de acord, dar până când să demarăm treaba s-a schimbat managementul. Ba la noi, ba la alţii, ceea ce înseamnă că trebuie să o iei de la început. Serialul e construit pe principiul implicării unei vedete din fiecare ţară, a unor figuri care să-l facă dintr-o dată interesant pentru fiecare naţie în parte. Altfel, dacă eu îl urmăresc, nu cunosc vedetele nici din Bulgaria, nici din Turcia, dar le ştiu pe cele de aici. Genul ar fi romance-aventuri, cu o poveste care se poate lega şi la nivel istoric, ca în cazul românilor şi turcilor, de exemplu", descrie Nicolau producţia trecută, momentan, pe lista de aşteptare.


ALESE PE SPRÅNCEANÅ. Până la serial, s-a adoptat o altă variantă, cea a implicării unor vedete, fie ele manechine, oameni de televiziune sau actori, în filmele distribuite de New Films pe pieţele din estul Europei. "De la polonezi am lucrat cu actriţa Malgorzata Kozuchowska şi pot să vă spun că filmul a prins foarte bine în Polonia. În Turcia s-a mers pe vedete de showbiz, cum a fost cazul unui top model foarte bine cotat la ora actuală. Toată lumea s-a înghesuit să vadă cum se descurcă, pentru că e interesant de văzut dacă vedetele reuşesc şi în zona asta." Malgorzata a fost distribuită în filmul "Living&Dying", în care a jucat şi Monica Bârlădeanu, astfel ca şi interesul românilor să fie suscitat. A urmat debutul Mihaelei Rădulescu într-o producţie americană, "Fall down dead", la scurt timp după ce diva a prins gustul actoriei cu rolurile din peliculele româneşti "15" şi "Legături bolnăvicioase". Prezentatoarea "Duminicii în familie" a avut-o colegă de generic pe buna ei prietenă Monica Bârlădeanu. Pe aceeaşi filieră a ajuns şi Andreea Marin să se joace de-a actriţa, împreună cu soţul ei, Ştefan Bănică Jr, în "Life is beautiful", producţie care va avea premiera în România în prima parte a acestui an.


NUME GRELE. După ce criterii se fac propunerile? În primul rând, se alege un nume mediatizat, apoi, este esenţială cunoaşterea limbii engleze, urmează probele care sunt analizate de regizori şi producători, pentru ca într-un final aceştia să se orienteze către o vedetă sau alta. Pentru Mihaela experienţa ar putea să se repete, la fel şi pentru Bârlădeanu. Iar anul acesta ofertele se vor concretiza şi în zona actorilor cu greutate. "Ne-am întâlnit cu Oana Pellea, cu Maia Morgenstern, căutăm proiecte care să li se potrivească. Mai ales că vorbim despre actori care ridică valoarea filmului nu numai pe piaţa românească, ci şi pe cea internaţională", ne-a declarat Radu Nicolau. Kitty Cepraga este un alt nume intrat în colimatorul New Films. Au fost deja trimise probe la Los Angeles, unde se va decide care este rolul ce i s-ar potrivi mănuşă româncei stabilite în Italia.


PROFESIONIŞTI
"Pe Mihaela şi Andreea le cunosc de ani de zile. Ştiu că sunt serioase, talentate, că nu-mi stric eu cuvântul dacă mă angajez. Chiar cu mândrie mă duc să le recomand pe Mihaela, pe Andreea dar şi pe Bănică Jr. Discutăm despre profesionişti"
Radu Nicolau - director New Films Romania

 Andreea Marin: Nu mişca băiete! Că-ţi zbor creierii!

×
Subiecte în articol: arte