x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Al saptelea an consecutiv - ANTENA 1 a fost lider de audienta de Revelion

Al saptelea an consecutiv - ANTENA 1 a fost lider de audienta de Revelion

de Sebastian S. Eduard    |    03 Ian 2007   •   00:00
Al saptelea an consecutiv - ANTENA 1 a fost lider de audienta de Revelion

ANTENA 1 a stabilit un record greu de atins pe piata televiziunilor din Romania: pentru a saptea oara consecutiv, televiziunea din Baneasa a fost lider de audienta in noaptea de Revelion.

Dan Negru a stabilit, de asemenea, un record la fel de dificil de egalat: toate aceste spectacole din noptile dintre ani au fost prezentate de el. In acest an, cei mai multi romani au ales sa urmareasca "Ziua judecatii" in editie speciala, apoi stafeta de lider a fost predata de Dan Negru lui Pepe, care, la o ora dupa miezul noptii, a fost gazda emisiunii "Revansa starurilor".

VEDETE. Show-urile au fost "punctate" de povesti cu personaje adaptate zilelor noastre, interpretate de vedetele ANTENEI 1. Romanii au savurat toate aceste momente create pentru o noapte speciala, care a insemnat si intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana.

Coordonatele de audienta au fost urmatoarele: ANTENA 1 a fost lider de audienta atat intreaga zi de 31 decembrie, cat si in prime-time, cand consumul tv este cel mai ridicat. Prima emisiune lider a serii a fost Observatorul, care a fost urmarita, in medie, de 537.000 de romani. A urmat povestea Scufitei Albastre si apoi Divertis, cu un show care a avut cu 600.000 mai multi telespectatori decat televiziunea clasata pe locul al doilea in clasamentul audientelor de Revelion, Pro TV.

"Ziua judecatii", in editie speciala, a fost spectacolul-vedeta al Revelionului: in medie, 1.462.000 de romani au urmarit aceasta productie marca ANTENA 1, in timpul careia, de altfel, a fost stabilit si minutul de aur. 2.010.000 de telespectatori urmareau la ora 23:18 ANTENA 1. Show-ul condus de Negru s-a incheiat la ora 1:00, cand au urmat doua povesti cu protagonisti-vedete - Basmele politicii si Capra cu trei iezi - , apoi "Revansa starurilor", care a tinut telespectatorii treji pana spre ziua. "Revansa starurilor" a avut, in medie, aproximativ un milion de telespectatori.

INTERPRETARE. Cifrele furnizate de TNS - AGB International mai arata un lucru: ca deja in ultima vreme (si aici ne referim la ultimele Revelioane, in special) pe piata televiziunilor care vor sa dea mare lovitura de Anul Nou intra si televiziunile mici, de nisa. O dovedesc cifrele. B1 TV, care a transmis Revelionul lui Irinel Columbeanu, a reusit sa faca o medie de 1,2 in intervalul 20:00-02.00, adica mai mult decat titratul Acasa TV (1,1) si aproape la fel cu TVR 2 (1,3). Realitatea, care a mizat pe Teo, a facut un onorabil 1,8, in timp ce Prima a reusit o surprinzatoare plasare pe locul 4, cu un rating de 3,2.

Toate marile televiziuni au avut scaderi de rating fata de anul trecut. Acest lucru s-a datorat in special asaltului televiziunilor mici, lucru demonstrat mai devreme, dar si vremii mult mai generoase decat anul trecut. In consecinta, cea mai mare "tranteala" in intervalul 20:00-02.00 a luat-o Pro TV. Daca anul trecut Pro TV facea un rating de 10,9, anul acesta postul din Pache Protopopescu a realizat numai 6,3, la egalitate cu TVR 1, post pe care il surclasa net cu un an in urma. Pe langa cele doua cauze, putem sa o presupunem si pe a treia: iesirea din grila a programelor Vacanta Mare (despre care se vorbeste din ce in ce mai insistent in ultima vreme ca au semnat cu postul Kanal D).

×
Subiecte în articol: arte