x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ales Debeljak, un poet de marca

Ales Debeljak, un poet de marca

de Mihaela Suciu    |    29 Aug 2005   •   00:00
Ales Debeljak, un poet de marca

Un alt invitat de onoare al Festivalului Zile si Nopti de Literatura organizat de Uniunea Scriitorilor din Romania, in perioada 16-20 septembrie, este poetul si eseistul sloven Ales Debeljak (foto). Debeljak este si directorul Centrului de Studii Culturale si Religioase al Scolii de Stiinte Sociale de la Universitatea din Ljubljana, Slovenia.

In calitatea sa de poet, critic cultural si traducator, a castigat mai multe premii, printre care Premiul National de Carte din Slovenia, Miriam Lindberg Israel Poetry for Peace Prize (Tel Aviv) si Chiqu Poetry Prize (Tokyo). Dincolo de aceste recunoasteri evidente, Debeljak este considerat de catre critici drept un poet important al Europei Centrale. Cartile sale au fost traduse in engleza, japoneza, germana, croata, sarba, poloneza, maghiara, ceha, spaniola, lituaniana, finlandeza, franceza, italiana si romana.

Cele mai recente publicatii ale sale in limba engleza sunt Reluctant Modernity: The Institution of Art and its Historical Forms; Twilight of the Idols: Recollections of a Lost Yugoslavia; and three books of poems Anxious Moments; The City and the Child; Dictionary of Silence. (Mihaela Suciu)

×
Subiecte în articol: arte