x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Alfabet preistoric – program de vacanţă pentru copii

Alfabet preistoric – program de vacanţă pentru copii

de Roxana Ioana Ancuta    |    16 Iun 2008   •   00:00

Muzeul Naţional de Geologie anunţă începerea unui nou program de activităţi. "Alfabetul preistoric" se adresează copiilor cu vîrste cuprinse între 4 şi 12 ani şi se derulează în perioada 24 iunie – 11 septembrie, în două module.



Muzeul Naţional de Geologie anunţă începerea unui nou program de activităţi.
"Alfabetul preistoric" se adresează copiilor cu vîrste cuprinse între 4 şi 12 ani şi se derulează în perioada 24 iunie – 11 septembrie, în două module.

De-a lungul vacanţei de vară, în atelierele de creaţie organizate de acest muzeu, cei mici vor face cunoştinţă cu numeroşii prieteni ai planetei noastre, vor pătrunde în universul preistoric al animalelor fantastice şi al plantelor nemaiîntîlnite, vor avea posibilitatea să descopere frumuseţea formelor, strălucirea culorilor şi bogăţia materialelor.
În cadrul acestui program de vacanţă, copiii pot învaţa cîteva noţiuni elementare despre animalele preistorice corespunzătoare fiecărei litere a alfabetului şi pe care le vor reprezenta în cadrul atelierelor de pictură, modelaj şi colaj, prin tehnici specifice artelor plastice. La finalul întregului program, cei mici se vor bucura de un "abecedar" al animalelor preistorice ilustrat chiar de ei, iar lucrările pe care le le vor realiza, tot în cadrul "Alfabetului preistoric", vor fi expuse într-o expoziţie organizată în holul muzeului.  

Programul de vară "Alfabet preistoric" se va desfăşura în fiecare zi de marţi, miercuri şi joi, din 24 iunie pînă la 11 septembrie. Copiii cu vîrste cuprinse între 4 şi 7 ani sînt aşteptaţi în cele trei zile din săptămînă menţionate, între orele 10:00 şi 12:00, iar pentru copiii cu vîrste cuprinse între 8 şi 12 ani este rezervat intervalul orar 12:00-14:00, din aceleaşi zile.  

Programul se va desfăşura în două module: primul modul va avea loc în perioada 24 iunie – 7 august, în fiecare zi de marţi, miercuri şi joi, iar cel de-al doilea modul se va derula în perioada 19 august – 11 septembrie, în fiecare zi de marţi, miercuri şi joi.

Preţul de participare la primul modul este de 90 lei/abonament pentru întregul modul, iar preţul de participare la un atelier este de 6 lei. Pentru cel de-al doilea modul, preţul abonamentului este de 60 lei, iar preţul de participare la un atelier este de 6 lei.

Participarea se face prin înscriere la recepţia muzeului după achiziţionarea biletului sau abonamentului, cu cel puţin trei zile înainte de programarea atelierului.  
Numărul maxim de participanţi este de 15 copii pentru fiecare grupă.

×
Subiecte în articol: arte