x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Antena 3 şi Antena 1 - premii importante la APTR

Antena 3 şi Antena 1 - premii importante la APTR

de Roxana Ioana Ancuta    |    Alexandra Andreevici    |    27 Mai 2009   •   00:00
Antena 3 şi Antena 1 - premii importante la APTR
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Cei mai buni oameni de televiziune şi cele mai bune producţii din domeniu au fost recompensate luni seară la Gala Premiilor Naţionale de Televiziune, acordate de Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR).



Cea de-a 19-a ediţie s-a desfăşurat la Teatrul Naţional Bucureşti, seara fiind deschisă de unul dintre cei mai bine cotaţi saxofonişti din Europa, Flavius Teodosiu. Din juriul de anul acesta au făcut parte Mihaela Cernat, Nicolae Breban, Lucia Hossu-Longin, Sorin Ilieşiu, Dan Necşulea, Dan Piţa şi Ilinca Tomoroveanu. Antena 3 a obţinut mai multe premii importante, printre care Premiul pentru cel mai bun jurnal de ştiri, acordat echipei Antena 3, dar şi Premiul pentru "One Man Show", acordat lui Mircea Badea pentru emisiunea "În gura presei". Emisiunea "Reporter Special", coordonată de Vlad Petreanu, a obţinut Marele premiu al juriului, în timp ce "La Ordinea Zilei" cu Dana Grecu şi Radu Tudor a fost declarat cel mai bun talk-show.

La categoria "Televedetele Anului" au fost premiate alte două nume importante ale trustului Intact: Lucian Mândruţă şi Sandra Stoicescu, prezentatorii Observatorului de la Antena 1.

Au mai fost premiaţi Emil Hurezeanu - Premiul Special APTR, Adelin Petrişor (RTV) şi Camelia Csiki (TVR) - ex-aequo pentru documentar, Vali Ştirbu (RTV) - Premiul Condiţia Umană, Camelia Moise (TVR) - Premiul pentru anchetă, Mondenii (Prima) - cea mai bună emisiune-pamflet, Dan Bittman şi echipa de la Dănutz SRL (TVR) - Premiul pentru divertisment. Horia Moculescu a primit şi el un premiu pentru emisiunea muzicală "Atenţie, se cântă!", emisiune care aniversează trei sute de ediţii, iar Cristel Ungar-Ţopescu a fost câştigătoarea categoriei "Interviu".  

Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România, prima organizaţie a teleaştilor profesionişti din România (preşedinte, Dan Necşulea) a fost fondată în 1990 de un grup de 21 de realizatori de elită, ale căror reuşite în domeniul televiziunii au fost recunoscute cu premii naţionale şi internaţionale. În fiecare an, Galele APTR disting şi premiază prieteni ai televiziunii, cele mai valoroase programe care s-au bucurat de audienţa marelui public şi care s-au impus prin profesionalism. Printre membrii de onoare ai APTR se regăsesc personalităţi ilustre, intrate şi în istoria Televiziunii Române: Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Andrei Şerban, Valeriu Lazarov, Pierre Henri Deleanu şi alţii.  Anul acesta au fost înscrise în competiţie 140 de programe şi 20 de posturi de televiziune.

×
Subiecte în articol: arte antena