x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Artiști pentru Crucea Roșie Română

Artiști pentru Crucea Roșie Română

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Iun 2020   •   14:39
Artiști pentru Crucea Roșie Română

”Frumusețea salvează lumea” - Licitația de Artă Contemporană și Postbelică, inclusiv o secțiune caritabilă dedicată Crucii Roșii Române

Joi, 2 iulie 2020, ora 19:30

Online Only - www.artmark.ro

 

 

Într-o perioadă de grea încercare pentru omenire, arta a dovedit de-a lungul timpului că se comportă ca un salvator și un important pilon în susținerea unor cauze nobile. Arta contemporană ne dă curaj, prin panoul variat de abordări simbolice ale vieții contemporane sau prin explorarea unor subiecte sensibile la nivel mondial, devenind, astfel un jucător de excepție în viața comunitară.

 

24 de artiști reprezentativi ai artei contemporane românești și-au donat propriile creații și s-au unit în jurul cauzei caritabile lansată de Societatea Națională de Crucea Roșie Română pentru a sprijini programele lansate în contextul crizei epidemiologice. Între aceștia se numără: Șerban Savu, care semnează o lucrare reprezentativă pentru actuala perioadă - „Patrula” și care pornește în licitație de la 6.000 de euro; Marius Bercea este prezent cu una dintre cele mai valoroase lucrări în cadrul evenimentului - „After Dinner Critique”, cu un preț de pornire de 9.000 de euro, iar Ioan Sbârciu impresionează cu „Don Quijote” care va începe în licitație de la prețul de 6.000 de euro. Acestora li se alătură Felix Aftene, Mircea Cantor, Dana și Ștefan Maitec sau Andrei Gamarț, care au dat dovadă de responsabilitate, bunătate și solidaritate, dovedind aserțiunea Frumusețea va salva lumea.

 

Cele 24 de opere care vor sprijini cauza nobilă sunt completate de două lucrări de mari dimensiuni semnate de unul dintre cei mai importanți și valoroși pictori români contemporani - Ștefan Câlția. Artistul ne oferă un „Spectacol” contemporan care pornește în licitație pentru 20.000 de euro și o capodoperă semnată în anul 2001 - „Ianus pe apă” și care este estimată pentru 20.000-35.000 de euro. O prezență notabilă este și cea a lui Constantin Piliuță cu 7 lucrări – cele mai valoroase fiind  „Toamnă la Breaza”, „Păpădii” şi „Peisaj de vară”, având prețuri de pornire între 1.500 și 3.500 de euro.

 

Arta contemporană se aliniază cu solidaritatea în jurul unei cauze nobile, online, de această dată, pe 2 iulie, pe platforma Artmark Live și pe Digi24, partener care susține acțiunea caritabilă, pentru îndeplinirea obiectivului de a susține pilonii indispensabili omenirii.

 

×