x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ascultătorii, cei mai buni analişti

Ascultătorii, cei mai buni analişti

de Oana-Maria Baltoc    |    03 Mar 2008   •   00:00
Ascultătorii, cei mai buni analişti

RADIO ● Sandra Stoicescu, despre noul job la News FM
Sandra Stoicescu intră "on air" astăzi între orele 14:00 şi 16:00 la radio News FM, unde va modera de luni până vineri News First, o emisiune în care vor fi dezbătute cele mai importante ştiri ale zilei.


RADIO ● Sandra Stoicescu, despre noul job la News FM
Sandra Stoicescu intră "on air" astăzi între orele 14:00 şi 16:00 la radio News FM, unde va modera de luni până vineri News First, o emisiune în care vor fi dezbătute cele mai importante ştiri ale zilei.


Mereu aflată în centrul evenimentelor, Sandra a descoperit în radio o nouă modalitate de a rămâne permanent conectată la ceea ce se întâmplă în jur. Vedeta Antena 1 abia aşteaptă să intre în dialog cu ascultătorii News FM şi promite că va aborda şi subiecte la sugestia lor.


  • Jurnalul Naţional: Ce reprezintă pentru tine intrarea în radio?
Sandra Stoicescu: Am constatat că radioul este o zonă în care, deşi în direct, oamenii se exprimă şi se comportă mult mai liber, fac declaraţii mult mai spectaculoase decât atunci când se află în faţa unei camere de luat vederi. Până la urmă voi face acelaşi lucru ca şi în televiziune, voi comunica şi voi încerca să aflu tot de la invitaţii mei, dar într-un cadru mult mai "intim". Această intimitate conferită de studioul de radio m-a cucerit şi pe mine din prima clipă când am intrat într-un astfel de spaţiu, acum 14 ani. Dar momentul în care îmi pot realiza această dorinţă a venit abia acum. Sunetele radioului ne pot însoţi indiferent ce facem, fie că suntem la volan, la birou sau la masă. Ador acest nou rol incitant de comunicator invizibil, dar, sper, foarte prezent în viaţa ascultătorilor.


Botezul radioului

  • Ţi se întâmplă, după ani de exerciţiu, să mai întâmpini dificultăţi în alegerea celor mai reprezentative subiecte pentru o perioadă dată de timp? Pentru că volumul de informaţie este uneori covârşitor...
Important, interesant, spectaculos sunt criteriile pe baza cărora alegem subiectele la News First. În prima parte a emisiunii vom discuta două sau trei teme de actualitate, iar invitaţi îmi vor fi cei care au provocat ştirea, cei care sunt afectaţi de ea şi, desigur, ascultătorii interesaţi de subiect. În partea a doua vreau să fac o serie de interviuri cu oameni excepţionali, care au un destin impresionant şi cu care, de asemenea, îi voi ruga pe ascultători să dialogheze. Alegerea subiectelor reprezentative nu cred că va fi o sarcină foarte dificilă. Vom face o listă de subiecte şi voi alege împreună cu Cristian Lupu (n.r.: redactor-şef News FM) şi cu producătorul Cosmin Silistaru cele care se "califică" pentru ziua respectivă. În plus, am şi avantajul de a urma după emisiunea Live cu Anca Florea, de unde aproape în fiecare zi aflu ştiri noi, în exclusivitate, şi care, cu siguranţă, trebuie dezvoltate în ora imediat următoare.


  • Este mai uşoară munca în spatele microfonului decât cea din faţa camerelor de luat vederi?
Paradoxal, e mai uşoară, dar şi mai dificilă în acelaşi timp. Televiziunea îţi oferă avantajul de a capta atenţia mai ales vizual, prin imagine, gestică, mimică, dar asta sporeşte şi emoţiile. Radioul te scapă de emoţia de a fi văzut, dar provocarea de a atrage ascultătorii doar prin ceea ce spui parcă este şi mai mare. N-am avut însă probleme de adaptare şi deja am fost invitată la câteva ediţii speciale. Apoi am primit şi botezul de realizator într-o oră de interviu în direct cu Dinu Patriciu acum câteva săptămâni.


Dialog

  • În emisiunea de la radio vei avea ocazia să interacţionezi cu ascultătorii?  Cum priveşti această întâlnire?
Abia aştept să discut în direct cu ascultătorii. Au foarte multe de spus despre problemele cu care se confruntă şi până la urmă sunt cei mai buni analişti ai vieţii din România.   


  • Vei avea un rol extrem de important în grila postului News FM. Cristian Lupu a catalogat News First drept punctul culminant al ştirilor zilei...
Da. Dar nu mă sperie acest lucru. Este o mare provocare, şi tot ce-mi doresc este să nu-mi dezamăgesc ascultătorii. De altfel, voi încerca să abordez şi teme, subiecte la sugestia lor, tocmai pentru că ei sunt, de fapt, cei care sunt afectaţi de situaţiile pe care noi le comentăm la radio.


Dezbateri şi concluzii

Cristian Lupu, redactorul-şef al postului News FM, ne-a vorbit despre emisiunea News First ca despre un punct de referinţă în grila radioului: "News First va viza evenimentele zilei respective până în momentul intrării în emisie, dar şi cele care au o continuare din ziua precedentă. Paleta subiectelor este diversă, ştirile pot proveni din absolut orice zonă de interes. Ca şi poziţionare în grila postului, News First reprezintă un punct culminant al dezbaterii ştirilor, pornind de dimineaţă şi până seara. Avem momentul de început, când aflăm ceea ce se întâmplă, ajungem în punctul maxim la News First, când le dezbatem pe cele mai importante şi interesante dintre ele, apoi, spre seară, tragem concluziile într-o nouă emisiune pe care o vom lansa curând, News Show, care se va desfăşura între 19:00 şi 20:00, alături de patru prezentatori: Oana Maria Despa, Marius Pană, Alice Kivasniski şi Sebastian Lazăr".

×