x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Astazi actori, maine scriitori

Astazi actori, maine scriitori

de Miruna Mihalcea    |    10 Noi 2005   •   00:00
Astazi actori, maine scriitori

Actori, scriitori, cantareti... cine mai tine socoteala?! Cea mai in voga "tendinta" la Hollywood este sa fi scriitor.

Din ce in ce mai multi actori isi descopera si alte talente. De exemplu isi incearca norocul pe piata scriitorilor. Billy Crystal, Alan Alda sau Kim Catrall au profitat de popularitatea pe care si-au castigat-o ca si actori si au inceput sa-si faca aparitia pe piata scriitorilor.

EI DESPRE EI. Cartea lui Billy Crystal, intitulata "700 Sundays", este de fapt o retrospectiva a carierei sale de comedian. Descrie momente petrecute pe scena, glume si metode de "incalzire" a publicului, dar si detalii despre familia lui. Actorul Alan Alda, cunoscut si prin intermediul serialului "M.A.S.H.", a iesit si el pe piata scriitorilor. Insa si de aceasta data este vorba despre o carte autobiografica. Actorul povesteste cum isi privea tatal in timp ce era la repetitii, ceea ce l-a influentat foarte mult, peste ani devenind si el actor. Alda descrie de asemenea momentul casatoriei sau amintirile din timpul filmarilor la serialul "M.A.S.H.". Printre cele mai vandute carti semnate Alan Alda, pe site-ul Amazon, se numara si "Never Have Your Dog Stuffed: And Other Things I’ve Learned". Pe acelasi site este si o superoferta: alaturi de cartea lui Alan Alda poate fi achizitionata si cea a actritei Jane Fonda, la un pret mult mai mic.

BLONDE. Si printre blondele de la Hollywood circula acest "trend". O alta actrita-scriitoare este si vedeta din "Totul despre sex", Kim Catrall. Una dintre cartile pe care le-a lansat este "Totul despre inteligenta sexuala" si care a aparut deja pe piata romaneasca, la Editura Litera International. Cartea a fost conceputa ca un material stiintific, realizat cu ajutorul expertilor Betty Dodson si Thomes Moore, combinat cu poze senzuale. Scopul cartii a fost acela de a face femeile sa inteleaga ce vor de fapt: placere. Cartea are cinci capitole: "Dorinta", "Mesajele", "Excitarea", "Fantezia" si "Eliberarea". Pentru Kim Catrall ideea de "dorinta" este esenta cartii.

"Un lotus creste in noroi" este cartea unei alte blonde, a actritei Goldie Hawn. Aceasta se rezuma la experientele ca dansatoare, comedian, actrita cu un Oscar, producator si nevasta.

×
Subiecte în articol: arte