x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Astăzi incepe Bookfest 2007

Astăzi incepe Bookfest 2007

de Sebastian S. Eduard    |    06 Iun 2007   •   00:00
Astăzi incepe Bookfest 2007
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

Incepănd de astăzi şi pănă duminică, Pavilionul central al Romexpo găzduieşte Salonului cărţii Bookfest 2007. A doua ediţie a evenimentului se desfăşoară sub genericul "Poveştile se intămplă doar dacă le citeşti".

Vizitatorii Salonului cărţii Bookfest 2007, ce va avea loc de miercuri pănă duminică, vor putea găsi in pavilionul central al Romexpo noi titluri semnate de Gabriel Liiceanu, Ioana Părvulescu, Vladimir Tismăneanu, Ioan T. Morar, Matei Vişniec şi alţii.

Utile. Bookfest 2007 este organizat de Asociaţia Editorilor din Romănia, cu sprijin financiar de la Ministerul Culturii. Spre deosebire de anul trecut, evenimentul va avea loc in pavilionul central, nu in halele 13-15 de la Romexpo.

In perioada 6-10 iunie, Bookfest va fi deschis zilnic intre orele 10:00 şi 20:00. Intrarea va fi liberă pentru toate categoriile de public. In aceste condiţii, Grigore Arsene, preşedintele AER, estimează că numărul vizitatorilor se va apropia, probabil, de 100.000 (anul trecut au fost 70.000 de vizitatori). "Una dintre diferenţe, faţă de anul trecut, se referă la spaţiul ocupat", explică Grigore Arsene, preşedintele AER. "Anul trecut, in pavilioanele 13-14-15 am avut un grad de ocupare de 1/2, in timp ce in acest an, in pavilionul rotund, gradul de ocupare este de 1/3. Altfel spus, anul trecut s-au folosit 3.700 mp in 8.000 mp chirie, anul acesta sunt vreo 4.200 mp ocupaţi in 11.500 mp la care noi plătim chirie."

Lansari. Peste 200 de expozanţi s-au inscris anul acesta la Bookfest, informează Mediafax. Pe lăngă standurile editorilor, salonul va cuprinde mai multe spaţii de animaţie: Agora (dedicat marilor lansări), o zonă a copiilor, una pentru audiobook-uri şi e-book-uri, şi, ca noutăţi, Culinaria (un spaţiu de promovare directă a cărţilor cu temă culinară) şi un spaţiu de linişte (amenajat pentru lecturi in tihnă).
Editurile vin cu oferte bogate şi in acest an. Polirom va prezenta trei noi serii de autor - "Pier Paolo Pasolini", "Saul Bellow", "John Fowles" - şi un volum-experiment - "Cartea de la capătul lumii" de Ioan T. Morar. Dacă Polirom va aduce la stand 850 de titluri, Cartea Romănească va propune, la răndul ei, 150, dintre care aproape 50 sunt noutăţi absolute.

Programul Humanitas cuprinde peste 20 de evenimente, printre care lansarea volumelor "In ţara Miticilor. De şapte ori Caragiale" de Ioana Părvulescu, "Despre ură" de Gabriel Liiceanu, "Bazar bizar" de Radu Paraschivescu.

Concert. Florian Pittiş şi Marius Baţu vor susţine un concert la Bookfest, cu ocazia apariţiei la editurile All a cărţilor "Cronica vieţii mele, vol. I" de Bob Dylan şi "Magical Mystery Tours: Viaţa mea cu Beatles" de Tony Bramwell & Rosemary Kingsland. Curtea Veche va lansa in colecţia "Actual", coordonată de Doina Jela, şi un nou volum de Vladimir Tismăneanu, "Refuzul de a uita".

Editura Rao va aduce la Bookfest noutăţile din colecţiile "Rao Class" - "Labirintul" de Kate Mosse, "Nevinovatul" de John Grisham - şi "Rao pentru copii" - "Larklight" de Philip Reeve şi "Cronicile Spiderwick" de Holly Black şi Tony DiTerlizzi.

Grupul editorial Corint va lansa, printre altele, o carte de "Convorbiri cu Octavian Paler" a lui Daniel Cristea-Enache şi romanul "Asasinul orb" de Margaret Atwood, distins cu Booker Prize in 2000. Totodată, Corint Junior va prezenta vizitatorilor salonului o nouă colecţie de cultură generală pentru copii intre 6 şi 12 ani, "Prima mea bibliotecă a cunoaşterii". Tot pentru copii, Nemira va institui la standul său "happy hours" (intre orele 11:00 şi 13:00), constănd in jocuri, oferte speciale şi cadouri pentru cei care cumpără cărţile din seria "Shrek al Treilea".

Editura Paralela 45 va incerca să capteze atenţia cu cele mai noi titluri din colecţia "Biblioteca Romănească": "Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal" de Matei Vişniec, "Pacient la spitalul Fundeni" de Marin Mincu, "Ultima Patrie" de Mariana Codruţ, "Apariţia, dispariţia şi eternitatea Eonei" de Liviu Antonesei.

×
Subiecte în articol: arte anul bookfest