x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Atelier ADAPT

Atelier ADAPT

de Maria Sârbu    |    11 Mai 2010   •   00:00

Tineri artişti români, cehi, francezi, belgieni şi portughezi participă, începând de ieri, la un atelier privind tehnologiile avansate digitale pentru artele interpretative, desfăşurat la Bucureşti timp de şapte zile.



Este vorba despre un poiect european - ADAPT, derulat de Asociaţia Persona pentru educaţie creativă, în parteneriat cu Centrul Naţional al Dansului (CNDB), UNATC şi Universitatea de Arte din Bucureşti.

Atelierul are loc la studioul 2 al CNDB. Proiectul ADAPT este realizat cu sprijinul financiar al mai multor instituţii şi organisme, printre care şi Comisia Europeană prin programul Cultura 2007. În cadrul primului workshop în România, artiştilor români Adriana Zaharia (regizor de teatru), Darie Armin Alexandru (regizor de film, animaţie 3D) şi Alexandru Hanc (scenograf) li se alătură artiştii Francisco Camacho (Portugalia), coregraf şi performer, Pavel Smetana (Cehia), Stephane Kyles (Franţa) şi Phillipe Frank (Belgia).

La 14 mai, la UNATC, va susţine o conferinţă teoreticianul francez Louis Bec. Seria de evenimente la care participă artiştii implicaţi în proiect va continua, în perioada 7-10 iulie, la Institutul de Tehnici ale Artelor Spectacolului din Avignon, Franţa.

×
Subiecte în articol: arte