x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Aur – sindicatul artiştilor

Aur – sindicatul artiştilor

de Cassa Loco    |    01 Feb 2008   •   00:00

Din ‘89 până acum am auzit de zeci de partide, sute de organizaţii şi mii de socitetăţi. Toate cu profiluri ciudate sau normale, cu doctrine, planuri sau “targeturi”. Făcute de politicieni, sportivi sau oricare altă tagmă care activează în România.

Din ‘89 până acum am auzit de zeci de partide, sute de organizaţii şi mii de socitetăţi. Toate cu profiluri ciudate sau normale, cu doctrine, planuri sau “targeturi”. Făcute de politicieni, sportivi sau oricare altă tagmă care activează în România. Nimic pe tema asta însă de la artişti, muzicieni, formaţii sau interpreţi. Spuneţi-le cum doriţi.

Industria muzicală românească e o zonă în care solidaritatea e o noţiune sublimă, dar inexistentă. Prieteniile sunt de faţadă, iar băgatul cuţitului pe la spate e la ordinea zilei. Evident că dacă o să sune un redactor la băiatul de la Hi-Q sau fata de la Heaven o să o dea de pereţi... Nu o să recunoască. Tocmai. Avem o mare afacere bazată pe relaţii false, iar cei implicaţi o să reacţioneze ca atare. Având în vedere lipsa de prietenie, solidaritate şi organizare, se întâmplă următoarele: artiştii nu sunt luaţi în serios, meseria lor nu este recunoscută, sunt plătiţi prost şi nu beneficiază de drepturi, nu au pensii şi nici salarii, nu sunt plătiţi de posturile de radio şi tv, sunt nedreptăţiţi de presă, de casele de discuri şi de public, nu sunt sprijiniţi de autorităţi, iar lista ar putea continua încă trei ediţii!

 

Ca$$a Loco vine cu o soluţie simplă şi practică. Artişti Uniţi pentru România! AUR. Un sindicat, o asociaţie a artiştilor români din toate domeniile. Acceptăm cântăreţi, actori, dansatoare, vedete tv sau de la posturile de radio, poeţi sau scriitori, oricare persoană care creează o formă de artă şi i se spune artist. AUR, Artiştii Uniţi pentru România, va lupta pentru drepturile celor care creează, distrează, cântă, desenează, scriu sau interpretează. O să oferim asistenţă juridică pentru cei care se află în litigii cu casele de discuri, cu posturile de radio sau cu  revistele de scandal, o să gestionăm inteligent orice interviu sau apariţie în presă a membrilor AUR, o să facem tot ce trebuie ca să asigurăm celor care ni se alătură un viitor decent, sigur şi pe măsura prestaţiilor pe care le-au avut de-a lungul anilor.

Prima întâlnire AUR va avea loc joi, 6 februarie, la ora 13:00 la Sofitel. Vino alături de noi, dacă eşti artist, şi vei face parte din AUR, cea mai importantă asociaţie-sindicat de profil din România.

×
Subiecte în articol: arte