x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale BALETT PRELJOCAJ - Trei reprezentaţii cu "Albă ca Zăpada" la TNB

BALETT PRELJOCAJ - Trei reprezentaţii cu "Albă ca Zăpada" la TNB

de Maria Sârbu    |    13 Noi 2008   •   00:00
BALETT PRELJOCAJ - Trei reprezentaţii cu "Albă ca Zăpada" la TNB

Celebra companie Balett Preljocaj vine la Bucureşti cu o creaţie realizată în 2008 la Bienala de dans de la Lyon – "Albă ca Zăpada", spectacol de dans contemporan, care va fi prezentat la 28, 29 şi 30 noiembrie pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.



Gândită de renumitul coregraf francez Angelin Preljocaj pentru 26 de dansatori, producţia "Albă ca Zăpada" este caracterizată ca "un grandios spectacol de dans contemporan, narativ şi romantic, inspirat de bine-cunoscuta poveste a Fraţilor Grimm". Presa franceză a apreciat creaţia ca fiind o fabuloasă poveste în imagini, care scoate în evidenţă o "frumuseţe sclipitoare". În raport cu publicul, impactul vizual este foarte puternic datorită coregrafiei, dansului interpreţilor, cât şi datorită paginilor simfonice scrise de Gustav Mahler şi costumelor semnate de Jean-Paul Gaultier.

Reprezentaţiile de la Bucureşti (eveniment organizat cu sprijinul Orange) au loc după răsunătorul succes de public şi mediatic pe care l-a cunoscut compania cu acest spectacol la Bienala Dansului de la Lyon şi apoi la Paris.

Angelin Preljocaj, în vârstă de 51 de ani, mărturiseşte că şi-a dorit foarte mult să pună în scenă o poveste, să deschidă "o paranteză feerică şi fermecată". A rămas fidel versiunii Fraţilor Grimm, dar a introdus şi câteva variaţiuni personale, bazate pe propria-i analiză a simbolurilor din poveste.

×
Subiecte în articol: arte