x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Bau!

Bau!

29 Oct 2004   •   00:00

O sa zici ca-s nebuna de legat, dar iti marturisesc ca pe mine cutremurele ma distreaza. Nu stiu, cred ca m-am tampit de tot, dar zgaltaitura de miercuri seara n-a fost de natura sa ma sperie foarte tare. Sunt singura? Poate ca da. Oamenii mari au termene de comparatie.

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Oamenii mari au dat telefon la OTV care, in modul senzational cu care deja ne-a obisnuit, a spus ca ala din ‘77 a fost, nene, cutremur, nu asta. Ba un om mare a zis chiar ca ala a fost serios. Asertiunea asta m-a dus cu gandul la altele. M-a facut sa ma gandesc ca daca ala a fost serios (nu stiu, era in costum si cravata si avea ochelari de intelectual?!?), asta a mai si ras.

A fost un cutremur care-a ras de s-a prapadit. "Va urmaresc cu lux de amanunte", a dezvaluit un altul (sau poate tot nenea ala?). Ti-am zis asta ca sa te razi si tu cum m-am ras eu.

Un cutremur e si el un cutremur. De ce trebuie sa faci atata caz de un cutremur? De ce si pisicile, si cainii, si sobolanii se infricoseaza de un cutremur? Dac-ar fi si ei mai filosofi, s-ar gandi ca ce ti-e scris ti-e cam pus in frunte. Sau ca, de exemplu, de ce ti-e frica de aia nu scapi.

Nu stiu daca tu gandesti ca mine. Dar stiu ca cel putin eu cu mine am cazut de acord. Ooops! Am cazut de acord si m-am lovit foarte tare. Cum nu m-ar fi lovit, de pilda, o piatra cazuta-n cap, la un cutremur. Cazutul de acord e si el un cutremur. Ca si lovitul norocului. Daca te-a lovit norocul, se cheama c-ai facut accident.

Imediat, la fata locului se vor deplasa echipaje ale politiei, iar martorii loviturii nu vor avea voie sa paraseasca locul accidentului nici in ruptul capului. Or sa vina si reporterii sa transmita de la fata locului.

Vezi? D-aia-mi place mie limba romana! Cum ai putea, de pilda, sa spui chestiile astea in alta limba? Nicicum, si chiar dac-ai putea, s-ar rupe vraja.

Vezi cum divaghez? Pentru ca vreau sa te linistesc. Vreau sa te fac sa uiti de cutremure si de inundatii si de alunecari de teren. Intr-un fel sau altul, se cheama ca traim vremurile din urma. Si sa stii de la mine chestia asta: timpul chiar nu mai are rabdare. (Auci! M-a gadilat o colega si m-am cutremurat, dar tot nu m-am speriat!) Poate dac-ar fi facut si ea ca un cutremur! Sau sa faca macar "bau"!

×
Subiecte în articol: arte cutremur