x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Benzi desenate/”Europenii îi privesc pe europeni”

Benzi desenate/”Europenii îi privesc pe europeni”

de Roxana Ioana Ancuta    |    16 Iun 2008   •   00:00

A doua ediţie a Nopţii Institutelor Culturale, care va avea loc la Bucureşti la 27 iunie, se va deschide la Institutul Cultural Român cu expoziţia de benzi desenate “Europenii îi privesc pe europeni” ­ clişee internaţionale în bandă desenată

A doua ediţie a Nopţii Institutelor Culturale, care va avea loc la Bucureşti la 27 iunie, se va deschide la Institutul Cultural Român (ICR) cu expoziţia de benzi desenate “Europenii îi privesc pe europeni” ­ clişee internaţionale în bandă desenată, transmite Rompres.

La cincizeci de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, Centrul Belgian al Benzii Desenate de la Bruxelles a decis să dedice o expoziţie locuitorilor Europei de astăzi. Expoziţia “Europenii îi privesc pe europeni” oferă răspunsuri la diverse întrebări: cum ne vedem unii pe alţii, cum îi văd desenatorii de benzi desenate sloveni, olandezi sau francezi pe polonezi, belgieni, englezi sau pe vecinii din alte ţări europene. Astfel, banda desenată devine oglinda societăţilor noastre, iar expoziţia ne înfăţişează un portret original şi plin de umor al europenilor.

Concepţia şi textele expoziţiei aparţin lui Jean Auquier, directorul Centrului Belgian al Benzii Desenate, iar scenografia lui Didier Geirnaert.

Expoziţia, organizată de Delegaţia Valonia-Bruxelles, va putea fi vizitată la ICR în perioada 27 iunie-8 iulie 2008.

La cea de-a doua ediţie a Nopţii Institutelor Culturale, ce va avea loc în noaptea de 27 spre 28 iunie, bucureştenii vor avea parte de filme artistice, documentare, teatru, cabaret literar, literatură, folclor şi muzică clasică.

Evenimentele culturale se vor desfăşura la Institutul Cultural Român, British Council, Institutul Goethe, Institutul Italian de Cultură, Institutul Cervantes, Centrul Cultural Ungar, Institutul Polonez, Delegaţia Valonia-Bruxelles, Centrul Ceh şi Institutul Francez. 

×
Subiecte în articol: arte institutul